tiistai 15. tammikuuta 2013

Pasteis de nata


Meidän perheellä on pitkä suhde Portugalin kanssa ja näin ollen näiltä leivoksilta ei ole voinut välttyä. Ovat muuten ihania vahvan kahvin kanssa jossain Portugalin kahvilassa. Meistä ei kumpikaan ole jälkiruokaihminen, mutta muutamasta tykkäämme - tämä on yksi niistä. On muuten todella helppo tehdä kotona, vaikka omat tekeleet eivät ehkä ole ihan alkuperäisen veroisia... Kaikki tuli kuitenkin syötyä!

12 kpl pasteis de nata - vaniljakakkuset

1 pkt voitaikinaa

Täyte:
3 keltuaista
2 dl maitoa
2 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
1 kanelitanko
1 vaniljatanko
3 palaa sitruunankuorta
kanelia ja sokeria

Kauli voitaikina ohueksi levyksi. Voitele pinta ohuesti voilla. Ripottele levylle kanelia ja sokeria. Kierittele levy sitten pötköksi, ikään kuin tekisit kanelipullia. Jätä taikina hetkeksi jääkaappiin ja tee sillä välin täyte.

Lisää kattilaan keltuaiset, maito, kuohukerma, sokeri ja perunajauho. Sekoita. Lisää sitten sitruunankuori, kanelitanko ja vanilja. Vaniljatanko leikataan kahtia ja sisältä raaputetaan kaikki mustat siemenet täytteeseen. Vaniljatankokin kannattaa laittaa mukaan - otetaan sitten pois samaan aikaan kuin sitruunankuoret ja kanelitanko. Kaneli- ja vaniljatangot voi hyvin korvata vaniljasokerilla ja kanelijauheella.

Laita kattila liedelle ja kiehuta hiljaa koko ajan sekoittaen kunnes siitä tulee paksua ja kiisselimäistä. Anna täytteen jäähtyä. Tee sillä aikaa taikinakupit esim. muffinivuokaan.

Leikkaa taikina 12 osaan. Painele taikinarullat muffinivuokaan. Tämä oli vähän haasteellista ja voi olla aika vaikeaa esim. silikonivuoalla. Toisaalta, koska voitaikina Suomessa on esikaulittu ja -taiteltu, tämän koko rullausprosessin voi varmaan jättää väliin ja ottaa vaan vaikka lasilla muotteja suoraan voitaikinalevystä.

Lisää kuppeihin kiisseliä, mutta älä ihan piripintaan jottei pursua yli ja paista 225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.




2 kommenttia:

  1. Nämä ovat hyviä! Kiitos reseptistä, täytyy kokeilla! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Oli tosiaan helppo tehdä ja ihanan maukkaita.

    VastaaPoista