lauantai 16. helmikuuta 2013

Gyoza-nyytit
Teimme jonkin aikaa sitten japanilaisia gyoza-nyyttejä. Tästä on nyt kuitenkin sen verran aikaa, että tarkka resepti ei ole enää muistissa. Joten määrät ovat tässä aika suuntaa antavia...

Gyozat on ihania nyyttisiä ja niitä on kiva tilata vaikka välipalaseksi kun pysähtyy oluelle japanin tai kiinan matkalla. Näitä saa harmittavan harvoin täällä kotimaassa.

Taikinankuoriksi käytimme Vii Voanista ostettuja wonton-kuoria.


Gyoza-nyytit
300 g possun jauhelihaa
1/4 kiinankaalia
1/4 purjoa
2 cm tuoretta inkivääriä
1-2 valkosipulin kynttä
sakea, miriä tai valkoviiniä
seesamöljyä
soijaa
suolaa
1 pkt wonton-kuoria

Dippi
50/50 miriniä ja soijaa

Silppua kiinankaali ja purjo hyvin pieneksi ja laita kulhoon. Ripottele ihan reilusti suolaa päälle, joka sitoo veden vihanneksista.Odota kunnes seos on mehustunut ja kaada niistä tullut vesi pois. Puristele vihannesseoksesta loputkin vedet pois.

Sekoita kaalipurjoseos hyvin possunjauhelihaan.Mausta seos hyvin hienoksi silputulla inkiväärillä ja valkosipulilla, seesamöljyllä ja mirinillä.

Täytä wonton-taikinankuoret seoksella. Kostuta taikinan yläreuna ja taita kuoren alareuna yläreunan päälle. Sulje avonaiset kohdat rypyttmällä tai muuten nipistelemällä.

Paista gyozat öljytilkassa paistinpannulla, kunnes ne ovat lähes kypsiä ja saaneet jonkin verran väriä. Lisää sitten pannulle tilkka vettä, laita kansi päälle ja höyrytä kypsiksi.

Tarjoile dipin kanssa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti