lauantai 9. helmikuuta 2013

Karaage - japanilainen paistettu kana




Tämä on Japanin vastine southern fried chickenille. Joissakin piireissä kuulemma puhutaan jo ihan vaan JFC:stä, japanese fried chicken. Tämä on oiva välipala. Todella helppo ja aika nopeakin. Kiva naposteltava vaikka olusen kanssa.

Karaage

1 pkt kanankoipia
2 valkosipulin kynttä
pala inkivääriä
suolaa, pipuuria
sokeria
soijaa
valkoviiniä
vehnäjauhoja
maizenaa

Ota kanankoivista luut pois ja leikkaa lihat suupaloiksi. Laita kananpalat kulhoon. Mausta suolalla, pippurilla ja ripauksella sokeria. Kaada päälle loraus sakea tai valkoviiniä, sekä loraus soijaa. Sekoita. Lisää hienonnettu inkivääri ja valkosipuli. Sekoita mukaan pari ruokalusikallista vehnäjauhoja ja jätä kana marinoitumaan noin puoleksi tunniksi. 

Ennen paistamista, sekoita kanaan vielä ruokalusikallinen maizenaa. Uppopaista esimerkiksi wok-pannussa kunnes kullankeltaisia ja rapeita. Nam.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti