sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Guacamole ja kanafajita






Meillä oli monta avocadoa jotka piti tavalla tai toisella syödä pois ennen kuin pilaantuvat, joten päätimme tehdä guacamolea ja kanafajitaa. Sopivainen perjantai-illan ruoka, kun ei jaksa säätää liikaa.

Guacamole
2 avocadoa
2 keskikokoista valkospilun kynttä
1/4 sipuli
1 jalopeno
1 punainen chili
1/2 sitruunan mehu
suolaa, pippuria
tuoretta korianteria

Kuori avocado ja poista kivi. Murskaa avocado haarukalla, ei tarvitse tehdä liian tasaiseksi. Silppua sipuli, valkosipulin kynnet ja chilit pieneksi ja lisää joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää mukaan kourallinen silputtua tuoretta korianteria ja puolikkaan sintruunan mehu. Sekoita. Koristele vielä korianerilla.


Fajitas
1 paketti kanaa
2 paahdettua paprikaa
marinoitua punasipulia
juustoraastetta

Maustoimme kananpalat oikein reippaasti chilillä, paprikajauheella ja ties millä muulla. Lopuksi lisäsimme vielä paria eri chilikastiketta ja annoimme marinoitua muutaman tunnin ennen niiden paistamista. Olivat muuten aika tulisia, mutta sopiat hyvin yhteen paahdetun paprikan ja marinoidun sipulin kanssa.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti