torstai 21. maaliskuuta 2013

Ihana kukkakaalikeitto



Tässä aivan ehdoton uusi suosikkikeittomme. On helppo, nopea ja niiiin hyvää! Kukkaali on muutenkin ihanaa, ihan vaan vaikka raakana välipalana, salaatissa tai gratiinina. Tämän ohjeen taisimme löytää alunperin Maku-lehden sivuilta. Kuva ei tee oikeutta!

Kukkakaalikeitto
1 keskikokoinen kukkakaali
1 sipuli
2-3 keskikokoista perunaa
1/2 paketti koskenlaskijajuustoa
1 kasvisliemikuutio
valkopippuria
pekonia
ruohosipulia
8-10 dl maitoa
vettä

Kuullota pieneksi silputtu sipuli voissa pannulla. Lisää pieneksi leikatut kukkakaalinkukinnot ja pieneksi lohkotut perunat. Lisää noin desi vettä ja kasvisliemikuutio. Anna hautua muutaman minuutin, lisää sitten maito ja kiehauta noin 10 minuuttia. Varo ettei maito pala pohjaan.

Lisää kuutioitu sulatejuusto ja anna sulaa joukkoon. Tarkista että keittovihannekset ovat kypsiä. Soseuta keittoa hieman, siten että osa vihanneksista jää kuitenkin pikkupaloiksi. Suurusta tarvittaessa vaalealla suurusteella.

Koristele ja mausta rapeaksi paistetulla pekonilla ja ruohosipulisilpulla.

Done!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti