perjantai 1. maaliskuuta 2013

Kotijuusto


Äiti on innostunut erilaisista puu- ja entisöintitöistä. Aina välillä saamme lahjaksi ihania keittiövälineitä, kuten katajasta tehty puulasta tai muuta sellaista. Yksi keittiövempain jota olemme harkinneet ostavamme Jannen kanssa on juustomuotti. Kävimme jopa Kokkipuodissa tai vastaavassa niitä katsomassa, mutta hinnat olivat kyllä aika kohtuuttomat pienestä puulaatikosta. Apuun siis äiti, ja nyt meillä on pari erikokoista juustomuottia.

Tässä taas tällainen ympäripyöreä resepti kotijuustosta. Tämä oli ensimmäinen kerta kun käytimme kotijuustoon kananmunaa. Rakenne oli hieman erilainen kuin ennen, mutta maku aivan oivallinen.

Kotijuusto

3 l punaista maitoa
1,5 li piimää
3 kananmunaa
voita, vettä, suolaa
kuivattua yrttimausteseosta
ruohosipulia

Sulata pieni nokare voita isossa kattilassa. Lisää maito ja lämmitä kiehumispisteeseen välillä hämmentäen. Erota tällä välin keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vatkaa valkuaiset kevyesti ja sekoita piimään. Kun maito on kiehumispisteessä, siirrä kattila liedeltä ja lisää siihen valkuaispiimäseos. Sekoita kevyesti. Hera ja juustomassa erottuvat heti. Nosta juustomassa reikäkauhalla tiheään siivilään. Kumoa valutettuna kulhoon ja lisää suola ja voinokare. Lisää massaan myös kuivatut yrtit ja kourallinen pieneksi silputtua ruohosipulia.

Vuoraa juustomuotti kostealla sideharsolla ja kaada juustomassa muottiin. Taita sideharso päälle. Pidä muotin alla astiaa johon nestettä voi valua. Pidä juustomassan päällä pieni paino. Säilytä jääkaapissa yön yli. Kumoa lautaselle ja tarjoile.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti