keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Välimeren piirakka

 

Jannella oli viikonloppuna avustaja grillin muurauksessa. Itse lähdin siskoni kanssa Tuusulan ihanaan Kukkataloon. Kun rahat oli tuhlattu ja palasin kotiin, päätin olla hyvä emäntä ja tarjota pojille välipalaa. Keittiön pöydällä lojui joku Valion Kotiruokaa esite ja siinä oli kivan näköinen piirakkaohje. Ohje oli kasvispiirakalle, mutta jätin sen kasvisosan sujuvasti huomiotta.

Lähdin taas liikkeelle lukematta ohjetta kunnolla, saati sitten loppuun, joten vaikka olin itse ajatellut tekeväni nopean piirakan, ei se ihan niin mennyt... Tunnin verran siinä sitten varmaan ähersin.

Lopputulos oli hieman pizzan ja piirakan välimuoto, mutta hyvää oli ja kaikki syötiin! 


Pohja
200 g voita
5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kylmää vettä

Täyte
1 ruukku rucolaa
1 pakkaus fetaa
1 prk latva-artisokkaa öljyssä
1/2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
2 dl juustoraastetta
1 prk smetanaa
3 munaa
1/2 dl pinjansiemeniä

Pinnalle
kirsikkatomaatteja
rucolaa
ilmakuivattua kinkkua

Nypi pehmeä voi vehnäjauhojen joukkoon. Lisää lopuksi vesi. Sekoita taikina tasaiseksi ja taputtele uunipellille leivinpapaperin päälle n. 30x35 cm:n kokoon. Tee siihen pienet reunat, jotta täyte pysyy paremmin piirakan päällä.

Huuhdo ja kuivaa rucola. Ota pieni osa sivuun, jotta voit lopuksi koristella sillä piirakan. Hienonna loput ja ripottele taikinapohjalle. Murenna sitten feta piirakan päälle. Itse käytin melkein koko paketin Patros-fetaa. Valuta latva-artisokka ja aurinkokuivatut tomaatit, leikkaa pieneksi paloiksi ja levitä taikinapohjalle. En muista mitä latva-artisokkaa minulla oli, mutta jokin pieni lasipurkki. Laita piirakkapohjalle vielä juustoraaste. Sekoita smetana ja munat ja kaada seos piirakan päälle. Ripottele lopuksi pinnalle vielä pinjansiemeniä.

Paista 200 asteisen uunin alaosassa noin 30 minuuttia.

Koristele valmis piirakka lopulla rucolalla, halkaistuilla kirsikkatomaateilla ja ilmakuivatulla kinkulla.





2 kommenttia:

  1. Hih, minultakin jää joskus ohjeet kunnolla lukematta, ja sitten ihmettelen kesken ruoanlaiton, kun ei minulla olekaan kaikkia aineksia tai esim. sähkövatkainta, kun en muistanut, että vatkain oli rikki. No mutta luovuutta tämä varmaan ainakin kehittää. :-)

    Ihanan näköinen piirakka - varmaan tosi herkkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No älä! Mikä siinä on ettei viitsi lukea loppuun, kun tietää että se kannattaa. Toisaalta, kuten sanoit, pakko opetella luovuutta, ja keittiössähän se on hyvä!

      Poista