sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Mätimousse ja kurkkusalsa


Söimme tätä mätimoussea eilen alkupalaksi kun sisareni oli kylässä. Itse olen aina vähän vierastanut lohen mätiä ja suosin yleensä siian tai muikun mätiä, mutta muutama viikko sitten kun olimme Luvialla viettämässä pikkujoulua, äitini tarjoili kirjolohenmätiä ja jouduin huomaamaan että se oli hyvää. Nyt kun Janne toi tämän reseptin kotiin, päätin kokeilla itsekin. Resepti on siis jostain lehdestä repäisty, Janne ei muista mistä, mutta epäilen että kyseessä on Anna.


MÄTIMOUSSE JA KURKKUSALSA 
Mätimousse
200 g kirjolohen mätiä
2 dl kuohukermaa
1 dl ranskankermaa
vastarouhittua mustapippuria
suolaa
hienonnettua tilliä
punasipulia
Kurkkusalsa
1/4 kurkku kuutioituna
3 rkl hienonnettua tilliä
1/4 punasipuli silputtuna
tilkka sitruunamehua
ripaus suolaa ja sokeria

Sekoita kurkkusalsan ainekset keskenään.

Valuta mäti siivilässä. Vaahdota kuohukerma ja vatkaa mukaan myös ranskankerma, niin että seos on kuohkeaa. Sekoita mäti kermaseokseen. Lisäsimme vaahtoon myös vähän pieneksi silputtua punasipulia ja tilliä. Mausta pippurilla ja suolalla tarpeen mukaan.

Annostele mäti laseihin ja anna jähmettyä viileässä. Lisää pinnalle kurkkusalsaa.

Tarjoile ruisnappien kanssa.



6 kommenttia:

  1. Tällaista taisi olla eilisiltaisessa pikkujoulumenussamme, pidin kovasti ja nyt sain ohjeenkin, jolla kokeilla itse sen valmistamista! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli hyvää. Ensi kerralla mietin kuitenkin uudestaan tuon kerman määrän. :) Kurkkusalsa oli hyvä lisäys mätiin.

      Poista
  2. Kurkkusalsa kuulostaa loistavalta "uudistukselta" perinteeseen, tämä pitää muistaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä, tuo sopivasti raikkautta tuohon kermaisuuteen. :)

      Poista
  3. Mäti ei ole koskaan kuulunut mun herkkuihin, mutta toisaalta - en ole koskaan sitä tässä muodossa syönytkään. :-) Sitä paitsi ruisnappien kanssa nyt menee mikä vaan. :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen aina tykännyt mädistä, vaikka en niinkään lohen mädistä. Mutta, kuten sanoit, ruisnappien kanssa syö lähes mitä vain!

      Poista