sunnuntai 8. joulukuuta 2013
Mätimousse ja kurkkusalsa
Söimme tätä mätimoussea eilen alkupalaksi kun sisareni oli kylässä. Itse olen aina vähän vierastanut lohen mätiä ja suosin yleensä siian tai muikun mätiä, mutta muutama viikko sitten kun olimme Luvialla viettämässä pikkujoulua, äitini tarjoili kirjolohenmätiä ja jouduin huomaamaan että se oli hyvää. Nyt kun Janne toi tämän reseptin kotiin, päätin kokeilla itsekin. Resepti on siis jostain lehdestä repäisty, Janne ei muista mistä, mutta epäilen että kyseessä on Anna.
MÄTIMOUSSE JA KURKKUSALSA
Mätimousse
200 g kirjolohen mätiä
2 dl kuohukermaa
1 dl ranskankermaa
vastarouhittua mustapippuria
suolaa
hienonnettua tilliä
punasipulia
Kurkkusalsa
1/4 kurkku kuutioituna
3 rkl hienonnettua tilliä
1/4 punasipuli silputtuna
tilkka sitruunamehua
ripaus suolaa ja sokeria
Sekoita kurkkusalsan ainekset keskenään.
Valuta mäti siivilässä. Vaahdota kuohukerma ja vatkaa mukaan myös ranskankerma, niin että seos on kuohkeaa. Sekoita mäti kermaseokseen. Lisäsimme vaahtoon myös vähän pieneksi silputtua punasipulia ja tilliä. Mausta pippurilla ja suolalla tarpeen mukaan.
Annostele mäti laseihin ja anna jähmettyä viileässä. Lisää pinnalle kurkkusalsaa.
Tarjoile ruisnappien kanssa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Tällaista taisi olla eilisiltaisessa pikkujoulumenussamme, pidin kovasti ja nyt sain ohjeenkin, jolla kokeilla itse sen valmistamista! :)
VastaaPoistaTämä oli hyvää. Ensi kerralla mietin kuitenkin uudestaan tuon kerman määrän. :) Kurkkusalsa oli hyvä lisäys mätiin.
PoistaKurkkusalsa kuulostaa loistavalta "uudistukselta" perinteeseen, tämä pitää muistaa.
VastaaPoistaSamaa mieltä, tuo sopivasti raikkautta tuohon kermaisuuteen. :)
PoistaMäti ei ole koskaan kuulunut mun herkkuihin, mutta toisaalta - en ole koskaan sitä tässä muodossa syönytkään. :-) Sitä paitsi ruisnappien kanssa nyt menee mikä vaan. :-D
VastaaPoistaMinä olen aina tykännyt mädistä, vaikka en niinkään lohen mädistä. Mutta, kuten sanoit, ruisnappien kanssa syö lähes mitä vain!
Poista