tiistai 31. joulukuuta 2013

Etelä-Afrikka Osa II

 

Etelä-Afrikan lomamme oli yksi niistä kerroista jolloin ihan kaikki ruoka oli hyvää. Osittain varmasti myös siitä syystä, että emme joutuneet ravintolaruokailuun joka päivä, sillä majoittauduimme välillä sukulaisille, ystäville tai self-catering majoitukseen.

Vietimme Jannen kanssa yhden päivän Little Karoon pääkaupungissa Oudtshoornissa, joka on Etelä-Afrikan strutsikeskus. Strutsifarmeja oli ihan tolkuton määrä kaupungin läheisyydessä ja oikeastaan koko Ruote 62:lla. Emme pysähtyneet farmeille, vaikka siellä olisi ollut mahdollista ratsastaa strutseilla (mahtaako strutsi parka kestää tällaisia pohjoisen amazoneja?)! Hmmm...

Oudtshoornissa oli siis pakko maistaa strutsia ja söin mm. strutsi-carpacciota ja strutsiburgerin. Molemmat olivat oikein maukkaita. Kokemusta haittasi ainoastaan tolkuton kuumuus, joka oli mittarin mukaan 37°C! Kaupunki kun on aroaluetta ja vuorten suojassa.

Strutsi-carpaccio ja strutsiburgeri

Viinitiloilla oli luonnollisesti erittäin hyviä ravintoloita. Kävimme mm. Guardian Peak ravintolassa (heidän viiniä on ainakin joskus saanut Alkosta). Ja vaikka viinitilojen ravintolat olivat todella hienoja, olivat ne euroihin muutettuina hyvin edullisia.


Kingklip-annos ja springbok with spätzle

Kapkaupungissa pidättäydyimme enimmäkseen kala- ja äyriäisruoissa. Kaikki kehuivat kingklip-kalaa, joten söimme sitä useamman kerran, kunnes meille selvisi Two Oceans Aquarium visiitillä, että sitä ei suositella syötäväksi (se oli sustainability-listalla oranssilla, eli think twice). Tämän jälkeen katsoin tarkemmin mitä kalaa söin. Kokeilimme mm. yellowtail ja angelfish kaloja. Myös äyriäiset olivat erittäin maukkaita ja söimme elämämme parhaat osterit. Kapkaupungin Waterfront alueella suosittelen ainakin seuraavia ravintoloita: Den Anker, The Harbour House, Mondiall Kitchen & Bar.

Tässä kuvassa mm. fish and chips, tempura ja simpukoita.


Parhaat osterit koskaan...

Yksi etukäteen kovasti kehuttu ruokapaikka oli The Market on the Wharf Kapkaupungin Waterfront-alueella. Rakennus muistutti aika paljon Hakaniemen hallia, mutta kyseessä oli enemmänkin ravintoloiden / ruokakojujen yhdistymä kuin raaka-aineiden myyntipaikka. Kieltämättä kiva paikka, vaikkakin vähän pienehkö ja jotain ehkä kuitenkin jäimme kokonaisuudesta kaipaamaan. Paikan kiva puoli oli se, että kojuilta voi ostaa ruokaa ja juomaa ja mennä itseksensä ulos istumaan ja ruokailemaan. Haimme täältä pari kertaa pienet välipalat.

The Market on the Wharf

Välipala

Ja ah, sitä viiniä. Miten olikaan hyvää ja niin edullista! Valkoviiniä ja punaviiniä virtasi kyllä tasaiseen tahtiin. Kävimme myös ostoksilla yhdessä maan parhaista viinikaupoista. Siellä oli töissä nainen nimeltä Ulla, ja naureskelimme kun monen pullon kohdalla oli lappu "Ulla recommends". Tapasimme Ullan kassalla poistuessamme liikkeestä. :)Matkallamme söimme tietysti myös pelottavia määriä biltongia, droeworsia, boerewursia, kudua, springbokia ja muuta lihaa. Biltongia tuli myös kotiin aimo annos, sitä kun voi pakastaa.

Tätä lomaa jaksaa muistella pitkään!

Hyvää Uutta Vuotta kaikille!

Biltong-kauppa ostoskeskuksessa.

4 kommenttia:

 1. Namis, mitä herkkuja, erityisesti kaikki meriotukset.
  Mukavaa tulevaa vuotta!

  VastaaPoista
 2. Voi että mitä herkkuja. Ja taisitte maistella niitä vielä aika monipuolisestikin. :-)

  Kaikin puolin onnellista uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin Satu!
   Ruoka oli kyllä hyvää ja maistelimme rohkeasti sitä sun tätä!

   Poista