tiistai 14. tammikuuta 2014
Spaghetti vongole
Simpukoita on ollut kaupassa ahkerasti tarjolla ja mielessäni on ollut pitkään tehdä klassinen spaghetti vongole, johon vuosia sitten ihastuin Italiassa. Seurasin aika läheisesti makuja.fi sivuston ohjetta. Lopputulos oli ihan hyvä, vaikka ei vetänyt vertoja Italian kokemuksillemme (ei sinänsä mikään ylläri!). Tätä pitää jatkokehitellä. Kirsikkatomaatit oli hyviä. Ehkä tulevaisuudessa jättäisin kuitenkin kerman pois. Mukaan voisi laittaa vähän mietoa chiliä. Ja ehkä ripaus sitruunamehua? Lopputuloksen pienehkö pettymys voi toki olla myös siinä, että hieman ylikypsytin simpukoita... ehkä. Noh, hyvää oli kuitenkin ja jatkokehityksellä tästä tulee loistava.
Spaghetti vongole
500 g sydänsimpukoita
500 g sinisimpukoita
1 isohko salottisipuli
3 valkosipulin kynttä
n. 6 kirsikkatomaattia
2 dl kuivaa valkoviiniä
2 dl kermaa
ripaus sahramia
tuoretta timjamia
runsaasti tuoretta persiljaa
suolaa ja pippuria
oliiviöljyä
n. 400 g spagettia
Laita pastavesi kiehumaan. Pese simpukat kylmässä vedessä ja poista mahdollinen parta. Heitä pois simpukat jotka eivät mene kiinni pienestä kopautuksesta tai jos ne ovat muutoin vahingoittuneet. Jätä simpukat likoamaan kylmään veteen. Laita spagetti kiehumaan.
Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet pieneksi. Kuullota silputut sipulit öljyssä isossa kattilassa. Kun sipulit ovat pehmenneet, lisää ripaus sahramia ja viini. Lisää sitten kerma ja lohkotut kirsikkatomaatit. Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla. Anna liemen kiehahtaa.
Kaada kattilaan valutetut simpukat, pistä kansi kiinni ja ravistele välillä. Kiehauta noin viisi minuuttia kunnes simpukat aukeavat. Poista lopuksi ne simpukat jotka eivät aukea.
Lisää keitetty ja valutettu spagetti simpukkakasariin ja käännä kastikkeen sekaan. Käänä sekaan myös runsaasti tuoretta persiljaa. Tarkista maku.
Tarjoile heti.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Simpukoita, nami, nami. Joka kerta kalatiskillä kiroan sitä, että örvelöt ovat liian vanhoja.
VastaaPoistaSanos muuta. Lienee osasyy siihen ettei ollut nin maukasta kuin Italiassa? :)
PoistaYksi lempipastojani! Ja ne pikkusimpukat olivat kyllä Italiassa niin parhautta.
VastaaPoistaNiinpä. On tullut ahmittua tätä useampaan kertaan!
PoistaSe on kyllä totta, että simpukoita on nykyään tosi hyvin kaupoissa tarjolla. Mistäköhän moinen johtuu?
VastaaPoistaHerkulliselta näyttää pastasi. Luulenpa, että olisin saattanut minäkin ylikypsyttää simpukoita. :-)
Niinpä. Eikös simpukka-aika ole yleesnä loppuvuodesta, joskus lokakuussa?
PoistaMeidän teini kun oppi aikoinaan kirjottamaan, oli ensimmäinen kirjoitettu lause "lempiruoka on simpukkapasta". Se on kehystettynä keittiön seinällä :)
VastaaPoistaVoi söpistä!
PoistaSimpukat olivat myös siskoni lempparia pienenä ja hän sanoi sitä kilinkalinsopaksi tai jotain siihen suuntaan. :-)
Herkullisen näköinen pasta! Tosiaan, onneksi melkein joka kaupasta saa simpukoita nykyään, hyvään suuntaan ollaan menossa. :-)
VastaaPoistaSanos muuta! Nykyään ollaan myös paljon parempia tuoreuden kanssa. :-)
Poista