Meksikolainen papumuhennos on suurta herkkua. Etenkin USA:ssa olemme saaneet todella maukasta muhennosta. Tämä on yleinen täyte tai lisuke mm. burritosten kanssa, mutta sopii myös muuten liharuokien lisukkeeksi tai vaikka nachosten kanssa.
Olen tehnyt papumössöä vain kerran aikaisemmin ja silloin käytin tölkkipapuja ja vaikka lopputulos oli ihan maukas, en ollut täysin tyytyväinen. Nyt päätin tehdä itse alusta loppuun. Ja voin kertoa että on ehdottomasti vaivan väärti vaikka hieman aikaavievää onkin.
Meksikolainen papumuhennos
n. 250 g pinto-papuja
1 pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 tl kuminajauhetta
2 tl paprikajauhetta
2 tl chilijauhetta
1-2 tl suolaa
1 tl mustapippuria
Liota papuja runsaassa vedessä yön yli.
Huuhtele pavut ja keitä niitä sitten noin kaksi ja puoli tuntia, kunnes ne ovat läpikotaisin pehmeitä. Vähempikin aika voi riittää, mutta olen ymmärtänyt että mitä pidempi aika, sen parempi.
Ota teekupillinen keitinlientä talteen ja siivilöi sitten kypsät pavut.
Kuumenna rypsiöljyä pannulla ja kuullota siinä pieneksi silputtu sipuli. Lisää sitten hienonnetut valkosipulinkynnet ja paista vielä pari minuuttia. Lisää pavut pannulle, sekä noin puolet säästämästäsi keitinliemestä. Mausta kuminalla, paprikalla, chilillä, suolalla ja pippurilla. Hauduta papuja noin 20 minuuttia. Lisää keitinvettä tarvittaessa.
Muusaa pavut esim. perunasurvimella. Mikäli pidät ihan sileästä muhennoksesta voit toki käyttää myös sauvasekoitinta. Itse pidän etttä muhennokseen jää vähän sattumia. Tarkista maku.
Voilà, valmista!
Olen suuri papujen ystävä, joten tämä oli etenkin minun herkkuani. Teimme eilen burritoja jotka täytimme kanalla ja tällä papumuhennoksella. Laitoimme kääryleet uuniin ja lopuksi vielä mietoa cheddar-raastetta päälle. Lisukkeeksi vielä itse tehtyä guacamolea ja crème fraîchea.
Kiitos ohjeesta. Paputöhnät ovat namia.
VastaaPoistaNiin on. Pitäisi useammin tehdä.
PoistaOle hyvä!
Mistä löysit pinto-papuja? Hyvältä näyttää ja kuulostaa!
VastaaPoistaLöysin pinto-papuja ihan normi cittarista.
PoistaKiitos ohjeesta.. sen verran tarkennusta että kumina meksikolaisissa ohjeissa tarkoittanee juustokuminaa eli jeeraa.. ei siis sitä "tavallista" kuminaa
VastaaPoista