Meillä syödään aika usein kaalia. Kesäisin tulee tehtyä usein myös coleslaw-salaattia sillä se on hyvää grilliruoan kanssa. Se on kuitenkin ruvennut vähän tympimään, varmaan kun sitä on syönyt liian ahkerasti. Modernia intialaista blogin Satu teki vastikään coleslawta intialaisittain ja sain siitä ajatuksen tehdä oman japanilaisen version. Japanissahan syödään usein kaalisalaattia, etenkin lounaan yhteydessä, sekä tonkatsu leikkeiden kanssa.
Japanilainen coleslaw
1/4 osa kaalia
1 pieni porkkana
nippu tuoretta korianteria
Kastike
n. 1/2 dl siiderietikkaa
2 tl seesamiöljyä
ripaus sokeria
1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
suolaa, pippuria
Raasta kaali mahdollisimman ohueksi. Suikaloi porkkana pieneksi. Sekoita kulhossa kaali, porkkanat ja silputtu korianteri.
Sekoita kastikkeen ainekset yhteen ja tarkista maku. Lisää kastike salaattiin ja sekoita hyvin.
Söimme tätä kanaleikkeiden kanssa majoneesilla ja tonkatsu-kastikkeella.
Nam. :) Coleslaw on kyllä tosi maukasta mutta ihan totta, että joskus sitä kaipaa vähän vaihtelua tuttuun makumaailmaan.
VastaaPoistaTotta! Klassikkoruokien tuunauksella saa mukavaa vaihtelua!
PoistaHennon esteettistä, ja varmasti hyvää! En ole koskaan käyttänyt siideriviinietikkaa, Eroaako se omenaviinietikasta jollain tapaa?
VastaaPoistaTuo on minusta aika miedon makuista ja sitä käytetään paljon juuri esim. salaattikastikkeisiin. Siiderietikkaa käytetään myös terveyssyistä, sillä siinä on paljon vitamiineja ja mineraaleja. Olen lukenut että sillä saa kauniimman ihon ja se auttaa jopa laihdutukseen!
PoistaVautsi! Oli varmaan tosi hyvää! :-)
VastaaPoistaKäytetäänko Japanissa muuten paahdettua seesamiöljyä, kuten Kiinassa, vai paahtamatonta öljyä?
Japanissa käytetään molempia. Paahtamatonta kastikkeisiin jne. ja paahdettua esim. wokkeihin.
PoistaAi että, tulvahti makumuistoja mieleen, kun mainitsit kaalista tonkatsun kanssa, se on hyvää...!
VastaaPoistaTonkatsua on onneksi aika helppo tehdä itse! Ja soosia saa ainakin Tokyokanista.
Poista