lauantai 15. helmikuuta 2014

Kiinalainen ravintola Long Wall

 

Siis tänään oli niin back to basics meininki! Yleensä kun vaivaannumme Helsingin keskustaan käymään, meillä on aina joku ruoka-agenda; tuolla ei olla oltu pitkään aikaan, tuolla haluaisin käydä, tätä paikkaa kehuu kaikki, jne. Tänään teimme iltapäiväkäynnin kaupunkiin ja kaikki paikat joita olimme alunperin ajatelleet aukesivat vasta illaksi, mutta me olimme lounaspaikkaa vailla. Iltapäiväolusella istuessamme päätimme sitten että mennään pitkästä aikaa kiinalaiseen. Jäimme jopa miettimään olemmeko käyneet kiinalaisessa sitten kiinan matkojen, joista on kuitenkin jo yli viisi vuotta.

Päädyimme Annankadun Long Walliin, joka on ainakin minulle aika nostalginen paikka, sillä minusta tuntuu että se on ollut siinä aina; ainakin jo silloin kuin itse asuin ihan kulman takana Yrjönkadulla noin viisitoista vuotta sitten.


Ruoka oli niin kuin muistaa ja olettaa saattaa; ihan ok. Parasta antia olivat alkuruoat, esim. wonton-keitto ja kevätkääryleet, sekä ravintolan oma chilikastike, joka oli huikean hyvää, mutta myös huikean tulista. Haluaisin oppia tekemään tällaista itse. Myös kana-, rapu- ja kasvispääruoat olivat ihan kelporuokia. Jälkiruoalle ei sitten tilaa ollutkaan.

Aina ei tarvistse fiinistellä. Silloin Long Wall sopii oikein hyvin.

 

5 kommenttia:

 1. Minä tykkäisin hirveästi käydä kiinalaisissa, mutta en oikein tiedä mitään hyvää paikkaa. Vaikka toisaalta kyllä tuntuu, että kaikki kiinalaiset ovat ihan samanlaisia. Tässä paikassa en ole koskaan käynytkään, eli ehkä voisin seuraavalla kerralla harkita.

  VastaaPoista
 2. Long Wall on meidänkin perheemme "klassiko", tosiaankin sellainen helppo & hyvä.

  VastaaPoista
 3. Jep, ei tämä fine dining palkintoja saa, mutta joskus sopii tilanteeseen oikein hyvin. :)

  VastaaPoista
 4. Tuolla minäkin olen syönyt muutamia kertoja mutta siitä kyllä on aika pitkä aika...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä olenko itsekään käynyt kymmeneen vuoteen!

   Poista