keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Chorizo-kananmaksasalaatti


Hätäisesti otettu kuva, eikä ehkä muutenkaan niin viehättävän näköinen annos, mutta lupaan että se on melkoisen hyvää. Olettaen tietysti, että pitää maksasta.

Kävin Hakaniemen Kauppahalissa ja kas kummaa, sorruin heti kättelyssä ostamaan broilerinmaksaa, vaikka se ei ollut listalla... näin käy usein. Hain vielä naapuri kaupasta possun chorizo-makkaraa ja ajattelin, että tästä saa hyvän ja nopean, sekä ruokaisan salaatin kotona. Jannekin pitää.

Chorizo-kananmaksasalaatti
2 kpl endiivisalaattia (1 punainen, 1 vihreä)
500 g broilerinmaksaa
3 kpl chorizo-makkaraa
pieni kourallinen saksanpähkinöitä
öljyä, vaaleaa balsamicoa

Huuhtele ja kuivaa salaatti. Pilko ja asettele ne valmiiksi kahdelle lautaselle.

Puhdista maksa ja pilko pienemmäksi jos tarpeen. Mausta suolalla ja pippurilla.

Pilko chorizo-makkara suupaloiksi ja kypsennä pannussa. Asettele sitten sivuun. Paista maksa pannulla käyttäen hyväksi chorizosta jääneitä mausteita ja öljyä.

Asettele chorizot ja maksat salaatin päälle. Murskaa kädessäsi saksannpähkinöitä ja sirrotele salaatille.

Tee salaattikastike esim. pähkinäöljystä ja vaaleasta balsamico-kastikkeesta.

2 kommenttia:

  1. Maukkaan kuulloista - taas! Endiivi ja saksanpähkinät toimivat, ja chorizo ja kananmaksa kuullostavat nekin hyvältä yhdistelmältä. Kananmaksa on minulta vielä kin kokeilematta, mutta tämä muistutti taas asiasta. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kieltämättä hyvä kombo. Ja ruoka tuli nopeasti!

      Poista