lauantai 15. maaliskuuta 2014

Suklaaganache-torttu


Vanhempani muuttavat pääkaupunkiseudulle! Ihanaa saada äiti ja isä lähemmäs meitä lapsia. Toisaalta harmittaa tietysti että hieno talo ja meidän lasten kesäpaikka Luvialla myydään pois. Se on sentään lapsuudenkotini. Ja sukulaisiakin on Luvialla. Salaa toivon että taloa ei saataisi vielä myytyä tänä kesänä...

Uuden asunnon osto on kuitenkin juhlimisen arvoista, jotenka eilen kun kaupat uudesta asunnosta Vuosaaressa oli tehty piti sitä hieman juhlia. Tein tätä tilaisuutta varten suklaaganache-tortun jonka kanssa nautimme lasin kuplivaa.

Suklaatorttu onnistui hyvin, vaikka se ei ihan ennättänyt kovettua kokonaan. Olisi kenties pitänyt tehdä päivää ennen? Kun vein tortun autossa sisareni luo, se hieman valui ja nätti kiiltävä pinta vähän rypyttyi. Onneksi ne sai peitettyä marjoilla ja tomusokerilla!

Tämä resepti on otettu Helsingin Sanomista.

Suklaaganache-torttu

Pohja:
100 g voita
2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhoja
2 rkl sokeria
1 rkl vettä

Täyte:
300 g tummaa suklaata
3 dl kuohukermaa
1 rkl suolatonta voita

Vadelmia ja tomusokeria koristeluun.

Nypi yhteen pohjan kylmä voi ja muut kuivat aineet. Lisää vesi ja tee taikinasta pallo, kääri kelmuun ja jätä ainakin puoleksi tunniksi jääkaappiin. Kaulitse taikina sitten sopivaksi noin 24-senttiseen pyöreään vuokaan. Laita pohjan päälle leivinpaperi ja täytä piirakka esim. herneillä. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Ota sitten leivinpaperi ja painot pois ja jatka paistamista vielä noin 7 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

Valmista sitten täyte. Paloittele suklaa kulhoon. Kuumenna kerma kiehuvaksi ja kaada se sitten suklaan päälle. Anna olla pari minuuttia, lisää sitten joukkoon voi ja sekoita tasaiseksi. Anna täytteen jäähtyä hetki ja kaada sitten kakkupohjan päälle.

Anna täytteen jähmettyä ennen koristelelua.

Torttu on aika täyteläistä. Sen seuraksi olisi voinut tarjota vaikka vaniljajäätelöä tai marjakastiketta.



2 kommenttia:

  1. Tuo torttu on varmasti ihan unelma. :)

    VastaaPoista
  2. Minäkin olen bookmarkannut tuon hesarin reseptin jo ajat sitten, testi on vielä tekemättä. ;)

    Olen aikoinani liikkunut Vuosaaressa paljon, todella kivat ulkoilumaastot! :)

    VastaaPoista