Näin tämän ihastuttavan tartiflette-reseptin Rachel Khoon tv-ohjelmassa ja onneksi löysin ohjeen taas jälkikäteen YouTubesta. Olin menossa joka tapauksessa Hakaniemen Kauppahalliin, joten tuumin että haen sieltä tätä reblochon-juustoa jota Rachel niin kehui. Se on aika haisulia. Mutta hyvää.
Tämä resepti on hauska siitä, että se tehdään pieniin muffinivuokiin, jolloin siitä saa mukavat annospalat. Yleensä tartiflette tehdään isompaan vuokaan tai pannuun ja reblochon-juusto asetetaan paistoksen päälle halkaistuna siten, etä kuori jää ylöspäin, jolloin itse juusto valuu ihanasti paistokseen.
Tässä Rachelin resepti hieman muokattuna. En ole aivan varma määristä, mutta jotain tähän suuntaan se oli.
Tartiflette-juustopaistos
500 g perunaa
150 g aamiaispekonia
1 sipuli silputtuna
1 valkosipulin kynsi silputtuna
1 dl kuivaa valkoviiniä
200 g reblochon-juustoa
pippuria
persiljaa
öljyä paistamiseen
Lämmitä uuni 180 asteeseen.
Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi tulitikkumaisiksi siivuiksi. Rachel ei kypsentänyt näitä ollenkaan ennen uunia, mutta minä keitin niitä vedessä noin kaksi minuuttia. Olisi varmaan kypsynyt ihan hyvin ilman keittämistäkin.
Paista pannulla silputtu sipuli ja valkosipuli. Lisää mukaan pekoni. Kun sipulit ovat kuultavia ja pekoni rapsakkaa, lisää valkoviini ja anna sitten haihtua hiljalleen pois lähes kokonaan.
Sekoita sitten kulhossa perunat ja sipuliseos. Kuutioi juusto ja lisää suurin osa siitä seokseen. Mausta seos mustapippurilla ja persiljalla.
Jaa seos vuodeltuihin muffinivuokiin. Asettele viimeiseksi päälle loput kuutioidusta reblochon-juustosta.
Paista uunissa 15-20 minuuttia.
Nyt on ainesosaluettelo on sen verran kohdillaan ettei tuo voi maistua kuin herkulliselta. :) Jaa, pitäisiköhän sitä itsekin testata tuota reblochonia, enpäs ole semmoista muistaakseni koskaan maistanut.. Montako annosta tuosta reseptistä suunnileen tuli, noin 6?
VastaaPoistaReblochon oli minullekin uusi tuttavuus. Jos tykkää vahvasta juustosta, tykkää tästä. :)
PoistaTuosta tuli muistaakseni 6 tai 8 annosta.
Reblochon on kyllä mitä mainioin juusto tällaiseen ruokaan! Hakaniemen halli on kyllä juustojen ystävän aarre...
VastaaPoistaKiva idea muuten pistää tartiflette muffinssivuokiin. :)
Juu, minäkin tykkäsin tuosta muffinivuokaideasta. :)
Poista