maanantai 30. kesäkuuta 2014

Maissikeitto, eli Corn Chowder


Chowderille pitäisi kyllä keksiä hyvä suomenkielinen sana. Vai onko sellainen jo? Keitto ei mielestäni oikein kuvaa chowderia, mutta toisaalta, se ei ole mikään muhennoskaan. Olisiko soppa?

No, niin tai näin. Muutaman päivän takaisesta grillauksesta jäi pari ylimääräistä maissintähkää. Päätin tehdä niistä eilen lounaaksi maissikeittoa, eli corn chowderia. Maissia kasvatetaan paljon ympäri maailmaa, myös jonkin verran Suomessa, mutta varsinkin Yhdysvalloissa se on erittäin yleinen viljelyskasvi. Olenkin pitkään halunnut kokeilla amerikkalaistyylistä maissikeittoa.  Kokeilu onnistui mielestäni melko hyvin, vaikka maissi on kyllä aika makeaa. Sitä tasapainotti hyvin pekonin suolaisuus, mutta pekonin voi toki jättää helposti pois jos haluaa kasvisversion.

Tämän reseptin lainasin Simply Recipes blogista.

Corn Chowder
2 maissintähkää
2-3 viipaletta pekonia
1 sipuli
1 porkkana
1 selleri
2-3 perunaa
1/2 paprika
1 laakerinlehti
timjamia
7 dl maitoa
suolaa, pippuria
öljyä paistamiseen

Ota yksi pekoniviipale ja paista sitä kattilassa pienessä määrässä öljyä. Älä anna pekonin ruskistua. Lisää kattilaan pilkottu sipuli ja jatka paistamista noin 4-5 minuuttia. Lisää kattilaan sitten kuutioitu selleri ja porkkana. Jatka kypsentämistä toiset 5 minuuttia.

Tällä välin irrota maissin jyvät tähköistä (onkohan cob yhtä kuin tähkä?). Leikkaa tähkät sitten puoliksi ja lisää kattilaan. Lisää myös laakerinlehti ja maito. Anna kiehua ihan minimillään noin 30 minuuttia. Keiton hiljalleen kiehuessa, paista loput pekoniviipaleet rapeaksi.

Kun keitto on kiehunut hiljalleen puoli tuntia, ota maissintähkät, pekoniviipale ja laakerinlehti pois kattilasta.

Lisää kattilaan kuutioitu peruna, paprika, suolaa ja pippuria. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia ja lisää sitten maissi ja timjami. Keitä vielä noin 5-10 minuuttia tai kunnes kaikki ainekset ovat kypsiä.

Tarjoile valmiin keiton päällä rapeaksi paistettua pekonia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti