maanantai 23. kesäkuuta 2014

T-luupihvi, eli Bistecca alla Fiorentina


Juhannussää jätti toivomisen varaa. Mökillä oli kyllä kivaa; kalasaalis oli hyvä ja seura mitä mainiointa, mutta kyllä tuo sää vähän jäi harmittamaan. Palaan siis vielä Italiaan.

Bistecca alla Fiorentina. Miksi, voi miksi, ei kotoa saa näitä Italiassa tuikitavallisia t-luupihvejä? En muista kaupassa näitä nähneeni, mutta menen vielä huomenna Hakaniemen halliin ja tarkistan asian...

Luciganon pienessä kylässä ostimme paikalliselta lihakauppiaalta yhden t-luupihvin. Bistecca alla Fiorentina on siis iso t-luupihvi (meidän oli noin kilon verran) ja se kai perinteisesti syödään kimppaan, kuten mekin teimme. 

Voi että oli hyvää! Ei tarvinnut kuin vähän suolaa ja pippuria, hyvää tilan omaa oliiviöljyä ja rosmariinia. Puugrillillä vaan kypsennettiin, mutta jättettiin keskeltä vähän punaiseksi. Taivaallisen hyvää!

Lisukkeeksi Janne teki gremolta-tyyppistä lisuketta niistä aineksista mitä nyt kämpillä sattui oelmaan. Siihen tuli salviaa, basilikaa, valkosipulia, parmesania ja oliiviöljyä. Nam.Oman talon vuokraamisen hyvä puoli on se, että voi tehdä päivittäin ruokaa aineksista mitä kotona ei tulisi usein tehtyä, ainakaan tuoreista raaka-aineista. Matkallamme teimme mm. kampasimpukkaa, kalmaria ja katkarapuja. Ah!7 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Se oli kyllä herkullinnen, ja hervottoman kokoinen!

   Poista
 2. Tuollaisia grillailtiin hiukan sateisena juhannuspäivänä. (Taitaa olla meillä huomisen päivityksessä.) Kiva huomata, että muutkin ovat ISON pihvin ystäviä :)

  VastaaPoista
 3. p.s. Noita "Kiviset ja Soraset" -kokoisia T-luupihvejä löytyy ainakin Stockan lihatiskistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vinkistä! Katsonpa lihatiskille kun ensi kerralla menen Stockalle.

   Poista
 4. Me ollaan löydetty T-luupihviä joskus muistaakseni Makkarakaupasta Oulusta. Harvoin niitä on tarjolla, varsinkaan kiloisia mötkäleitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään kävin kuikuilemassa Jumbon Stockalla Vantaalla. Turhaan. Pitänee käydä Helsingin keskustassa... Hakaniemen hallissakaan kun ei ollut...

   Poista