Kala-auto käy meillä aina välillä koputtelemassa oveen ja ani harvoin meiltä jää ostamatta mitään. Muistan kun auto kurvasi pihaan ensimmäisen kerran ja Jannelle selitettiin että tämä on tällainen aikuisten jäätelöauto. :)
Yleensä ostamme Kala-autosta äyriäisiä ja kampasimpukoita, mutta tällä kertaa ostimme myös kampelaa ja turskaa pakasteena. Eilen tuli vihdoin viimein testattua noita kampelafiletiä ja olen tyytyväin että niitä tuli ostettua. Hyvää oli! Oli myös mukava vaihteeksi, kun tuota grillilihaa on kuitenkin tullut syötyä melko paljon kesän mittaan...
Tämä ohje remouladekastikkeen kanssa bongattiin Helsingin Sanomien sivuilta. Nopea ja helppo.
1 file per syöjä (riippuen fileen koosta)
kalamaustetta, suolaa, pippuria
vehnä- ja korppujauhoja
voita ja öljyä paistamiseen
Remouladekastike
1 maustekurkku
2 tl kaprista
1 kevätsipuli/salottisipuli
pieni nippu ruohosipulia
2 rkl persiljaa hienonnettuna
2 dl majoneesia
1 tl currya
1 tl dijon-sinappia
mustapippuria, suolaa
Aloita tekemällä remouladekastike. Leikkaa kurkku neljään osaan pitkittäin ja poista siemenkota. Pilko pieneksi ja laita kulhoon. Silppua muut aineet mukaan kulhoon, lisää majoneesi ja mausteet ja sekoita. Mausta vielä tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
Mausta kalafileet esim. kalamausteella ja/tai suolalla ja pippurilla. Painele fileet vehnäjauhon ja korppujauhon sekoituksessa ja paista sitten kullanruskeiksi öljyvoiseoksessa.
Tarjoile esimerkiksi uusien perunoiden ja herneiden kanssa. Koristele tillillä ja sitruunalohkoilla.
Kala-auto, vau! Tänne kanssa.
VastaaPoistaKala-auto on ihan kiva vaikka kalaa sieltä harvemmin ostaakaan. Niillä on vain pakastetuotteita, joten ostan yleensä kalan mieluummin tuoreena kaupasta/hallista.
PoistaMaukkaan kuuloinen annos ja hauska tuo lautanen, sopii kivasi kalaruoalle. :)
VastaaPoistaKampela on kyllä hyvää, mutta harvoin tulee tehtyä.
PoistaJoskus nuorempana minulla oli tapana ostaa vain eripari lautasia, ja niitä nyt roikkuu tuolla kaapissa edelleen. Tämä on yksi niistä. :)