sunnuntai 26. huhtikuuta 2015
Hapanimeläkana
Rakastan aasialaista ruokaa, joten silloin kun on minun kokkivuoroni, sitä tulee tehtyä usein. Minulla on lukuisia aasialaisia keittokirjoja joita mielelläni selailen sohvalla kun mietin mitä tekisin ruoaksi. Tämä resepti on kuitenkin Rasa Malaysia blogista, jossa käyn myös säännöllisesti etsimässä hyviä respetejä.
Hapanimeläkana on ollut mielessäni jo pitkään, mutta en ole koskaan ennen tehnyt sitä. Hapanimeläkana on hyvää, melkein jopa comfort foodia ja siitä tulee aika pörröinen eighties-fiilis. Retroruokaa?
Hapanimeläkana
1 pkt kanan rintafilettä
1 pieni punainen paprika
1 pieni vihreä paprika
2 valkosipulin kynttä
1 varsi kevätsipulia
öljyä paistamiseen
Taikina
8 rkl vehnäjauhoja
8 rkl maissijauhoja
2,5 dl vettä
1 tl ruokasoodaa
Hapanimeläkastike
6 rkl ketsuppia
6 rkl chilisoosia
1 tl Worcestershire-kastiketta
loraus kiinalaista riisietikkaa
1 tl oyster-kastiketta
1 tl maissijauhoa
6 rkl vettä
muutama ripaus valkopippuria
4 rkl rypsiöljyä
Leikkaa kananrintafileet suupaloiksi. Sekoita taikinan ainekset ja lisää kananpalat taikinaan.
Sekoita hapanimeläkastikkeen ainekset keskenään ja aseta sivuun.
Uppopaista kananpalat reilussa öljyssä esimerkiksi wok-pannussa. Ravistele paloja vähän ennen öljyyn laittamista, niin liika taikina jää pois. Jätä kypsät kananpalat talouspaperille, jotta liika öljy valuu pois. Siivilöi jäähtynyt öljy erilliseen astiaan, mutta jätä wok-pannuun muutama ruokalusikallinen seuraavaa vaihetta varten.
Puhdista ja leikkaa paprikat pienemmiksi kuutioksi. Hienonna valkosipulin kynnet. Kuumenna öljy pannussa ja lisää paprikat ja valkosipuli. Kypsennä niin että paprikat ovat lähes kypsiä. Lisää sitten hapanimeläkastike ja kiehauta. Lisää lopuksi kanat ja kevätsipuli. Sekoita hyvin ja kuumenna hetki.
Tarjoile riisin kanssa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Hih, meilläkin syötiin yhdenlaista hapanimeläkanaa tässä viikolla. En vaan kuollaksenikaan muistanut ruoan jälkeen, mitä kaikkea siihen tuli laitettua,joten ei voinut kirjoittaa blogiin. Hyvää oli ja toi muistoja mieleen hamasta nuoruudesta, jolloin se oli jonkinlainen trendiruoka ja hienouden huippu :-)
VastaaPoistaJoo sama juttu, tulee mieleen ihania muistoja nuoruudesta. Eikös tuohon ruokaan myös usein ujutettu ananasta? :-)
PoistaTästä voisi saada ihan kelporuoan myös arkeen, jos jättää tuon taikinoinin välistä ja säästää näin aikaa.
Ajatella, että niin paljon on tällaista syönyt, mutta ei kertaakaan itse tehnyt!
VastaaPoista