keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Moskovan ruokakaupoista


Asuntomme sijaitsee Shukinossa, Oktyabrskoye Pole metroaseman lähietäisyydessä. Metrolla pääsee vartissa keskustaan ja autolla töihin noin 30-50 minuuttia. Alue on aika rauhallinen ja vihreäkin. Lähellä on monta puistoa ja joki. Mutta mikä parasta, alueella on hirvittävä määrä ruokakauppoja joiden koko ja laatu vaihtelevat hurjasti. Löytyy hypermarkettia, täkäläista alepaa ja pieniä erikoisliikkeitä. Ruoan taso ja hinta vaihtelevat aika paljon, eikä halpaliikkeistä oikein tule ostettua muuta kuin olutta ja vettä.

Kielitaitomme ei ole vielä oikein edennyt ja ruoan ostaminen ei ole aina helppoa. Mistä tietää mitä numeroa painaa vaa'alla?! Harvat tuotteet näyttävät tutulta, tai jospa vaikka näyttävätkin, eivät ne sitä sitten välttämättä olekaan. Kauheita virheostoksia on tullut myös tehtyä, mutta näin sitä oppii. Pitää oppia ruokasanasto ja äkkiä! Foodien kannalta myös sanktiot hankaloittavat ostosten tekoa, palataan tähän myöhemmin.

Tässä muutamia esimerkkejä täkäläisistä ruokakaupoista. Meidän ehdoton suosikki on Azbuka Vkusa, joka tietty on kaikkeista kallein...
 
Pyaterochka:

Tämä on meidän lähin kauppa, ainakin näistä ketjukaupoista. Melkoinen halpisliike, mutta täältä tulee ostettua vettä, olutta, siivoustarvikkeita, jne., ei niinkään itse ruokatarvikkeita.


Perekryostok green:

Tässä kaupassa käymme eniten, sillä se on lähin hieman paremman tason marketeista. Samaan ketjuun kuuluu myös ihan normaali Perekryostok, joka on väriltään sininen. Tämä vihreä versio mainostaa itseään premium-tason liikkeenä, mutta on ehkä kuitenkin aika medium tasoa. Meidän Perekryostok sijaistsee pienessä ostoskeskuksessa josta saa ostettua kaiken muunkin tarppeellisen vaatteista laukkuihin ja kukkiin.


Alye Parusa:Alye Parusa on premium-tason ketju ja meitä lähin kauppa sijaitsee yhden metropysäkin päässä isossa ostoskeskuksessa. Oikein hyvä paikka. Täältä on ostettu paitsi ruokatarvikkeita myös mm. kylpyhuoneen matto, vaaka ja kaikkea muuta tärkeää kotitavaraa.


Azbuka Vkusa:Ja sitten on Azbuka Vkusa. Ah. Ihana paikka, mutta kuten todettu, hinta on sen mukainen. Toistaiseksi siellä ei ole kuitenkaan tullut käytyä paljon, sillä sinne on parin kilsan kävelymatka, eikä meillä ole vielä autoa. Viiden litran vesipäniköitä ei jaksa kantaa montaa kilsaa näillä lämpötiloilla ainakaan.


X X X


Moskovasta löytyy myös ulkomaalaisomisteiset Auchan, Metro, sekä Stockmann, mutta näissä ei ole vielä tullut käytyä. Pitääpä muuten käydä Stockmannilla vielä kun on aikaa. Venäjän toiminnothan myytiin pois viime vuonna ja kaupan myötä ostaja sai Stockmannin brändin käyttöönsä kahdeksi vuodeksi, jonka jälkeen Stockmannit muuttuvat Debenhamneiksi.


P.S. Auto saadaan huomenna. Jännittää. Moskovan liikenne on vähintäänkin mielenkiintoinen. Mutta eipähän tarvitse enää kulkea taksilla töypaikan ja kodin väliä, ja pääsee autolla ruokakauppaan!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti