torstai 21. heinäkuuta 2016

Izmailovo Market

Izmailovo on hieman keskustan ulkopuolella sijaitseva markkina-alue, joka on lähinnä tuliaisten ja muun Venäjä-krääsän ostamiseen. Täältä löytyy kuulemma Moskovan suurin kokoelma maatuska-nukkeja. Niitä olikin joka lähtöön, Putinista, jalkapalloilijoihin ja muihin kuuluisuuksiin.


Kävin Izmailovo markkinoilla eilen Ruotsalaisen kollegani kanssa joka on Moskovassa työmatkalla. Herra on matkustanut tänne Moskovaan noin 2-4 kertaa vuodessa viimeisen viiden vuoden ajan ja valitti ettei koskaan näe Moskovasta mitään ja näin ehdotti että lähdemme yhdessä tuonne markkinoille, mistä hän toivoi saavansa tuliaisia.
Matryoska-nukkeja jos jonkinlaista
Izmailovo on parhaimmillaan nähtävästi viikonloppuisin, silloin kun kaikki kojut, pajat ja ravintolat ovat auki. Nyt markkina-alue oli puolityhjä, mutta hyvin saatiin matkamuistot nytkin ostettua. Saavuimme Izmailovoon noin kello neljä iltapäivällä ja monet kauppiaat jo pakkasivat kamojaan kasaan. Outoa mielestäni täällä Moskovassa, missä kaikki on yleensä todella myöhään auki.
Alueella on krääsäkauppoja joka lähtöön, mutta eniten oli Putin-tavaraa, maatuska-nukkeja ja erilaisia koppalakkeja ja karvahattuja. Suosikkikauppani oli tietenkin astiakauppa, jossa myytiin aivan ihanaa täkäläistä keramiikkaa. Tänne pitää mennä uudestaan Jannen kanssa.


Nyt alue oli tosiaankin aika tyhjä, mutta sieltä löytyy vaikka mitä muutakin; mm. vodka-museo, missä järjestetään maistiaisia.
T-paita - "Ymmärrättekö nyt mitä olette tehneet?"Ei kommentteja:

Lähetä kommentti