maanantai 22. elokuuta 2016

Gorkin PuistoEilen sunnuntaina oli ihanan aurinkoinen ja lämmin päivä, joten päätimme lähteä tutustumaan Gorkin Puistoon ja samalla etsiä jokin lounaspaikka. Gorkin puisto on perustettu vuonna 1928 ja nimettty kirjailija Maxim Gorkyn mukaan. Se on Moskovan keskuspuisto ja erittäin suosittu. Wikipedia arvioi että puistossa on kävijöitä arkisin noin 40.000 ja viikonloppuisin tai pyhien aikaan jopa 250.000. Pelkäsinkin että paikka olisi aivan turboahdettu ihmisillä, niin että suomalaista alkaa ahdistaa, mutta kun saavuimme paikalle vähän ennen puoltapäivää oli puisto kuitenkin mukavan rauhallinen.


Puistossa käy paljon lenkkeilijöitä, pyöräilijöitä ja muita urheilijoita. Siellä voi myös harrastaa tanssia, vuokrata polkuveneen, käydä syömässä tai hypätä jokiristeilyalukselle. Tai ihan vaan maleksia nurtsilla.Gorkin Puisto on Moskovajoen varrella ja rannalle onkin mukava pysähtyä vaikka oluelle katselemaan ohi lipuvia jokiristeilijöitä.

Puistossa on paljon eri ruokavaihtoehtoja; on snägärikojuja ja fiinimpiä ravintoloita. Me kävime lounastamassa yhdessä useista ravintoloista, mutta hyvä vaihtoehto on myös käydä snägärillä ostamssa ruokaa ja juomaa ja asettua nurmikolle aterioimaan ja seuraamaan elämän menoa.

1 kommentti:

  1. Kun minä kävin tuolla puistossa, oli pakko käydä jollain lavalla kajauttamassa hiukan Scorpionseja: " I follow the Moskva/ Down to Gorky Park/Listening to the wind of change".

    VastaaPoista