tiistai 16. elokuuta 2016

Patara Cafe, Moscow

Yksi hieno asia Moskovassa asumisen kannalta on se, että pääsee tutustumaan ei ainoastaan Venäjän ruokakulttuuriin, mutta myös esimerkiksi Ukrainalaiseen, Uzbekistanilaiseen, Azerbaidzanilaiseen tai Georgialaiseen ruokakulttuuriin. Olemme käyneet muutamia kertoja Georgialaisessa ravintolassa ja tykänneet kovasti. Georgialainen ruoka on nähtävästi nyt nousussa ja hyvin trendikästä Moskovassa.


Moscow Times lehdessä on joka viikko ravintola-arvioita ja otan nämä aina talteen, jotta silloin kun on aikaa lähteä kaupungille on mistä etsiä sopivaa ravintolaa. Sunnuntaina löysin arvion Georgialaisesta ravintolasta Patara Cafe, joka sijaitsee Patriarch Ponds alueella. Patriarch Ponds on aika fiini asuinalue, joss myös expat-porukka viihtyy.Patara oli oikein viehättävä paikka ja saimme hyvin pöydän ilman varausta, sillä olimme liikkeellä lounaan ja illallisen välimaastoajankohtana. Ravintolassa ei ollut engalnninkielistä ruokalistaa, mutta avulias tarjoilija puhui kohtalaista englantta ja auttoi ruoan ja juoman valitsemisessa. Tilasimme paljon alkupaloja, kuten täällä on tapana tehdä. Kielimuurin takia on hieman epäselvää mitä kaikkea söimme, mutta ainakin pöytään tuli mm. klassikoita kuten khinkalia ja khachapuraa. Pääruoaksi söimme valkosipulikanaa ja lobiota, joka on saviruukusta tarjoiltava kidneypapupata. Ruoka oli todella amuaksta ja söimme aivan liikaa.


Georgialaista viiniä olen kuullut kehuttavan, joten tilasimme tarjoilijan suositteleman Marani Mukuzani punaviinipullon, joka oli ihan erinomaisen hyvää. Pitääpä yrittää tutustua tarkemmin Georgialaiseen viinimaailmaan.


Ruoka, juoma ja tipit maksoivat vähän vajaat 100 euroa, josta viinin osuus oli noin 40 euroa.
Pataran sisutus oli erittäin kodikas, massiivipuupöytää ja -hyllyä, sekä rapattua tiiliseinää. Erikoisuutena vielä mainittakoon noin 8400 lusikkaa jotka roikkuviat ravintolan katosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti