torstai 11. elokuuta 2011

Lampaan paahtopaisti

Kun ystävät eivät enää jaksa kuunnella ruokavuodatuksiamme on turvauduttava blogiin.

Koska yksi lempi kaupoistamme on Chef Wotkins, aloitan lampaanpaistilla joita ostin kyseistä kaupasta. Paahtopaistit olivat valmiiksi yrttimarinaadissa, joten lisäsin vain suolaa ja pippuria.


Kunhan liha oli huoneen lämpöistä, se paistettiin kuumalla pannulla. On tärkeää että lihaa ei mennä tässä kohtaa vähän väliä sörkkimään (varsinkin minä sorrun tähän usein), vaan antaa paistua rauhassa. Kun se oli kauttaaltaan paistunut, liha meni vielä uuniin kypsymään noin 180C asteeseen. Lihamittarin mielestä lammas on 'medium rare' 63C asteessa, mutta kuten kuvasta näkyy, siitä tuli aika kypsää. Liha peitettiin foliolla vetäytymään ja sillä aikaa lisukkeeksi tehtiin raikas vihreä salaaatti.

Helppo ja nopea arkiruoka!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti