1-2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
10 pienehköä tomaattia
1 l kanafondia
tomaattisosetta
sokeria (tai hunajaa)
musta- tai sitruunapippuria
basilikaa
rypsiöljyä
Kalttaa tomaatit, eli laita kiehuvaan veteen kunnes kuori halkeilee ja lähtee helposti pois. Omat tomaattimme olivat vedessä hieman liian kauan ja muuttuivat aika muhjuisiksi. Hienonna sipulit ja valkosipulin kynnet ja kuullota ne kattilassa kuumassa öljyssä, mutta älä anna ruskistua. Lisää kaltatut tomaatit ja noin litran verran kanafondia.
Anna keiton kiehua hiljalleen noin 30 minuuttia. Lisää (tarvittasessa) tomaattisosetta makua voimistamaan ja mausta ruokalusikallisella sokeria ja pippurilla. Sekoita keitto sauvasekoittimella. Mikäli keitto on liian vetistä, sitä voi helposti saostaa maissijauholla, maizenalla, tms.
Annostele keitto kulhoihin. Lorauta päälle öljyä ja hienonnettua basilikaa.
Tomaatin kalttaus |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti