keskiviikko 24. elokuuta 2011

Papu-makkara-punasipulikeitto

Keitot on ihania, usein helppoja ja nopeita arkiruokia. Tämä keittoresepti löytyi kirjasta Pikaruokaa Gordon Ramsayn Tapaan. Muuntelin reseptiä aavistuksen täsmäämään jääkapin sisällön kanssa, mutta alle kirjoitin alkuperäisen reseptin.

225 g chorizomakkaraa
3 rkl oliiviöljyä
2 punasipulia hienonnettuna
2 valkosipulin kynttä hyvin ohuina viipaleina
2 tlk (á 420 g) vahapapuja valutettuina ja huuhdottuina
merisuolaa ja mustapippuria
reilu kuorallinen sileälehtistä persiljaa karkeana silppuna
muutama timjaminoksa
tilkka sitruunamehua
vähän vettä

Kiehauta pari desiä vettä valmiiksi. Leikkaa makkara viipaleiksi. Kuumenna oliiviöljy paksupohjaisessa kattilassa ja lisää sipuli, valkosipuli ja timjami. Paista koko ajan sekoitellen noin 2 minuuttia ja lisää sitten makkara.

Lisää vahapavut (tähän kohtaan kaapista löytyi pari purkkia härkäpapuja tomaattikastikkeessa - toimi hyvin) ja kaada vettä päälle sen verran, että ainekset peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.

Chef Ramsay kehoittaa maustamaan reilusti suolalla, mutta kannattaa ottaa huomioon millaiset chorizo-makkarat itsellä on. Meidän chorizot olivat ainakin sen verran suolaisia, että suolaa lisättiin vaan hyppysellinen. Mausta keitto myös pippurilla ja sitruunamehulla.



Persiljavarasto oli tyhjä, joten pelkällä timjamilla selvittiin. Mikäli ei ole chorizon tai papujen ystävä, tätä ei kannata kokeilla, sillä ne ovat koko keiton juju ja kantava voima.

Keitosta tuli noin 4 annosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti