sunnuntai 21. elokuuta 2011

Lihapullaspagetti

Kesällä sitä huomaaa puolivahingossa olevansa pikku karpin alku. Iltojen pimetessä ja sään viilentyessä, tekee kuitenkin taas mieli tuhdimpaa murkinaa. Pastaa ei ole tullut syötyä pitkään aikaan, varmaankaan lähes koko kesäkautena, joten tänään tuli äkillinen pastan himo.

Lihapullat:
700 g jauhelihaa
2 tl valkosipulimurskaa öljyssä
1/2 dl paahdettua sipulia
1/2 punainen tuore chilli
2 kananmunaa
1 viipale vaaleaa leipää (reunat pois leikattuna)
kuivattua oreganoa
kuivattuja mustia torvisieniä
pippuria, suolaa
chilliä, paprikaa
tuoretta timjamia, rosmariinia, basilikaa

Kastike:
4 rkl oliiviöljyä
1 sippuli silputtuna
1 purkki tomaattimurskaa
3 dl punaviiniä
2 rkl sokeria
2 rkl tomaattipyrettä
kuivattua oreganoa
tuoretta basilikaa


Kaikki lihapullien ainekset sekoitetaan hyvin suuressa kulhossa. Taikinaan lisättiin tällä kertaa myös lanko-miehen tuomia kuivattuja mustia torvisieniä. Niistä tulee ihana metsäinen maku. Taikinasta pyöriteltiin pieniä pyöreitä pullia ja paistettiin paistinpannulla noin 4 minuuttia niin, että saavat kauniin ruskean värin.

Kuivattuja mustia torvisieniä

Seuraavaksi tehtiin kastike. Sipuli kuullotettiin pannulla kunnes se oli kuultavaa ja pehmeää. Tämän jälkeen muut kastikkeen aineet lisättiin pannulle ja haudutettiin noin 30 minuuttia. Mikäli kotoa ei löydy tomaattipyrettä, voi sijaisena käyttää esimerkiksi ketsuppia; tällöin voi myös jättää sokerin pois. Pelkästä tomaattipyreestä ilman sokeria tulee usein liian hapas.

Paistetut lihapullat lisätään kastikkeeseen ja annetaan hautua kypsäksi, noin 10 minuttia. Tällä aikaa voi keittää spagetin. Tarjoile raastetun parmesanin kanssa. (Vinkki: Jos parmesania tulee käytettyä harvemmin, sen voi vaikka kuutioida ja pakastaa. Sitä on siten helppo käyttää vaikka kuutio kerrallaan, ilman pelkoa että se ehtii vanhentua.)



Tämä on melko tuhti annos josta riittää helposti 4:lle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti