keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Kanaravioli ja sienikastikeEipä ole tullut tehtyä pastaa pitkään aikaan. Siis itse. Oikeastaan pastaa tulee harvemmin tehtyä, ellei tarkoituksena ole tehdä raviolia. Tämä on oikeastaan harmi sillä itse tehty pasta on hyvää ja mikä ettei tekisi sitä ihan vaan pastan vuoksi. Etenkin jos tekee taikinan esim. koneella, se on nopeaa ja helppoa.

Tällä kertaa teimme kuitenkin raviolia. Täytteemme ovat yleensä olleet aika kasvistäytteisiä, niin, paitsi se pekoni... joten tällä kertaa kokeilimme uutta täytettä.

Aloitetaan pastataikinasta, jotta se ehtii sitten tekeytyä jääkaapissa.Nyrkkisääntö pastataikinassa on noin 100 g jauhoa per kananmuna. Teimme tällä kertaa pienehkön taikinan, eli 2 munaa ja 200 g jauhoa. Jauhot oli 50/50 vehnä- ja durumjauhoa.

Sekoita jauhot keskenään ja tee keskelle kraateri. Riko kananmunat kraaterin keskelle ja lisää päälle ripaus suolaa ja oliiviöljyä. Vatkaa munat rikki haarukalla ja aloita jauhojen lisäämin pikkuhiljaa munamassaan. Vaivaa taikinasta sileä ja pehmeä pallo. Kääri kelmuun ja laita jääkaappiin odottamaan.Raviolitäyte:
200 g broilerin jauhelihaa
1/2 dl silputtua basilikaa
1/2 dl ricotta-juustoa
suolaa, pippuria

Sekoita raviolitäytteen aineet keskenään. Laita sitten jääkaappiin sillä aikaa kun kaulit pastataikinan levyiksi. Parhaiten tämä onnistuu tietenkin pastakoneella. Vaikka taikinamme olikin aika pieni, päätimem kuitenkin leikata sen neljään osaaan ja tehdä näin ollen neljä pastalevyä.

Raviolin kokoamisohjeita on monen sorttisia, mutta koska emme ole sorminäppäryydeltämme mitenkään lahjakkaita, olemme päätyneet seuraavaan konstiin: yksi levy täytetään pikku täytepalluroilla ja reunat voidellaan munalla. Toinen levy asetetaan päälle ja painetaan alempaan levyyn kiinni. Yritä saada mahdolliset ilmakuplat pois. Tämän jälkeen vaan taikinapyörä tai muu näppärä konen apuun ja leikkaamaan raviolin näköiset nyytit.

Nämä sitten suurentuvat keittäessä, kuten nyt pasta yleensäkin. Näin ollen vaikka raviolit kuinka näyttävät söpöiltä kuutioilta, otathan tämän huomioon.

Nämä raviolit maistuivat hyvältä sienikastikkeen kera. Ei muuta kuin sipulia ja sientä pilkottuna pannuun voin ja oliiviöljyn kera ja paistamaan. Kun ainekset ovat kypsiä, lisää suola, pippuri, 1 rkl vehnäjauhoja ja jatka paistamista. Lisää sitten kerma/vesi omavalintaisesti ja saosta kastike.

Lisukkeeksi sopii salaatti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti