lauantai 1. lokakuuta 2011

Paistettua ankanrintaaOlemme tehneet ankanrintaa aikaisemmin muistaakseni vain kerran. Makuelämys ei ollut kummoinen. Tämä harmittaa, kun tietää kuinka hyvää ankka on! Eipä auta kuin yrittää uudestaan. Suunta siis Chef Wotkinsille jälleen kerran ja ankanrintaa mukaan. Tällä kertaa olimme kuitenkin viisaampia ja ostimme vain yhden paketin  - se kun sisältää 2 kpl rintafileitä.

Annoimme sulaneen ankanrinnan olla huoneen lämmössä noin tunnin verran ennen paistamista.

Ankan rinta kuivattiin hyvin talouspaperilla ja viilsimme sen nahkapuoleen salmiakkikuvion. Maustoimme suolalla ja pippurilla. Paistoimme fileet pannulla rasvapuoli alaspäin noin 8 -10 minuuttia, kunnes se oli rapeaa ja kullan väristä. Käänsimme rintafileet toisin päin ja paistoimme vielä noin minuutin.

Sivelimme ankan rapean rasvapuolen juoksevalla hunajalla ja tämän jälkeen laitoimme ne melko kuumaan uuniin noin 10 minuutiksi.

Voilà, valmista on! Annoimme ankan kuitenkin vetäytyä foliossa ennen leikkaamista. Sillä aikaa ehtikin hyvin tehdä salaatin.

Ja olipa hyvää! Ja helppoa! Ja nopeaa! Ei kaivannut edes kastiketta, jota olimme hieman arvoitelleet etukäteen. Tämä pärjää hyvin paremmallekin pihville.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti