sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Kalakakut - Intialaisittain


No niin, viikolla tuli käytyä Akateemisessa Kirjakaupassa etsimässä matkakirjaa Malesiasta. Se löytyi. Niin löytyi pari ruokakirjaakin... Jostain syystä tuolla Akateemisessa on hyvin vaikea käydä ilman että päätyy ruokakirjojen äärelle. Toinen uusista ruokakirjoistamme on Suuri Intialainen Keittokirja ja koska juuri muistelimme viime kesänä tekemiämme kalapihvejä - päädyimme kokeilemaan (mukaillen) kyseisen kirjan kalakakkuohjetta.

300 g lohta
300 g haukea
2 keitettyä perunaa
4 silputtua kevätsipulin vartta
2 tuoretta vihreää chiliä hienonnettuna
5 cm:n pala murskattua tuoretta inkivääriä
kourallinen tuoretta silputtua korianteria
2 kananmunaa
korppujauhoja
kasviöljyä
suolaa ja mustapippuria

Jauha kalat ja peruna myllyssä tai veitsellä pieneksi silpuksi. Lisää survoksen joukkoon kevätsipuli, chili, inkivääri, korianteri ja 1 muna. Sekoita tasaiseksi massaksi ja mausta suolalla ja pippurilla.

Muotoile massa kakkusiksi. Vatkaa jäljelle jäänyt muna. Kasta kakkuset munaan ja kierittele korppujauhoissa. Kuumenna öljy ja paista kakkuja, kunnes ne ovat ruskistuneet kauttaaltaan.

Lopputulos oli oikein maukas ja mukavasti erilainen 'perinteiseen' kotimaiseen kalapihviin verrattuna. Söimme kakkuset paistetun perunasörsselin ja kermaviilikastikkeen kanssa. Hmm... lisukkeet olisivat voineet toki olla hieman kevyemmät.

Lopputulos oli siis hyvä, mutta haikeasti silti mietimme miten kalapihvit ovat parhaat kesällä mökillä kun kalat on juuri itse järvestä pyydystetty. J

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti