torstai 12. tammikuuta 2012

Nachos - viikonloppumurkinaa



Joskus sitä tulee ihan älyttömiä päähänpistoja. Viime sunnuntaina teki armoton mieli nachoksia, mutta toisaalta laiskuutti - ja lopputulos olikin aika sekava.

Sitä vaan niin teki mieli 'roskaruokaa', mutta sitten huomasikin että se perinteinen hirvipata olisi kuitenkin ollut parempaa...?

Jotenkin näin sitä hääräiltiin keittiössä...

Nachos
1 pussi nachos
1 sipuli
1 rasia jauhelihaa
1 pkt tex-mex jauhelihamaustetta
1 dl cheddar-juustoa
1 prk papuja
2 kpl valkosipulin kynsiä
2 rkl chipotle-chilikastiketta tai vastaavaa
2 rkl hot jalopeno/paprika

Päälle
Guacamole
Crème fraiche
Hot salsa (purkista)

Ruskista jauheliha, sipuli ja valkosipuli. Mausta valmiilla mausteseoksella (tai jos olet ahkera, tee mausteseos itse! se on parempaa!) ja lisäile omiasi, esim. chipotle-chilikastiketta. Sekoita mukaan mausteseoksessa määritetty vesimäärä. Sekoita joukkoon jalopenot ja pavut. Anna hautua hiljalleen noin 5-10 min. Tee sillä välin guacamole.

Sekoita kahden avocadon sisus pariin silputtuun valkosipulin kynteen ja ruokalusikalliseen pieneksi hakattua sipulia. Lisää mukaan suolaa, pippuria ja silputtua korianteria. Mausta sitruunalla niin että guacamole ei ruskistu helposti. Mikäli pidät miedommasta guacamolesta, lisää seokseen crème fraichea tai kermaviiliä.

Raasta 2-3 dl cheddar-juustoa.

Laita uunin kestävän astian pohjalle kerros nachoksia. Levitä jauhelikastike sen päälle. Tähän väliin voi myös lisätä osan salsa-kastiketta. Ripottele cheddar-juusto päälle ja laita uuniin noin 5 min 185 asteeseen tai kunnes juusto on sulanut.

Annostele vuoasta lautaselle aimo annos nachoksia. Lisää nachosten päälle salsaa, pari ruokalusikallista guacamolea ja 1 ruokalusikallinen crème fraichea.

Bon appètit! ?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti