sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Pippuroitu hirvenpaisti


Olemme aika ahkerasti syöneet hirvenlihaa syksyn ja talven aikana. Eniten tulee kuitenkin tehtyä hirvipataa, sitä on niin mukava kokkailla viikonloppuisin kun on aikaa. Tällä kertaa päätimme kuitenkin tehdä pitkästä aikaa paistia. Päädyimme aika klassiseen reseptiin, pippuroitua hirvenpaistia ja kermavalkosipuliperunoita. Ja olipa hyvää! Aina ei tarvitse kikkailla liikaa. Valkosipulia oli aika runsaasti, joten voi olla että työkaverit kärsivät tästä vielä huomenna.


Pippuroitu hirvenpaisti
1 kg hirvenpaisti
n. 3 rkl mustapippuria huhmaressa murskattuna
suolaa

Siisti paisti ja pyyhi talouspaperilla. Pyöritä paisti pippurisuolarouheessa niin että se on kauttaaltaan seoksen peitossa. Tarkoitus on että pippuri tosiaan maistuu.

Paista paisti pannulla öljy-voiseoksessa jotta pintaan saadaan kaunis väri. Laita uuniin 130 asteeseen kunnes liha on 77 asteista.

Kun paisti on ulos uunista, se kääritään folioon vetäytymään.

Kermavalkosipuliperunat
8-10 perunaa kuorittuna ja siivutettuna
4 valkosipulin kynttä hienonnettuna
2 dl kermaa
muutama nokare aurajuustoa
suolaa, pippuria

Kuivaa perunaviipaleet puhtaalla talouspyyhkeellä. Paista sitten kullanruskeiksi öljy-voiseoksessa. Laita sitten puolet vuokaan ja lisää päälle pippuria, suolaa, puolet valkosipulista ja aurajuustonokareet. Lado loput perunat päälle ja pinnalle loput valkosipulit. Kaada kerma päälle ja laita 180-asteiseen uuniin noin 45 minuutiksi. Anna myös vetäytyä hetken jotta se hieman jähmettyy.


Pippurikastike
Kastikkeen teossa fuskasimme vähän. Käytimme paistista saadun lihaliemen ja jatkoimme sitä Stockmannin demi-glace kermapippurikastikkeella. Oli todella hyvää ja pippurista. Sopi mainiosti hirven lihan kanssa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti