sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Uppomuna kelmussa


Kananmunat kuuluvat useasti aamupalaamme viikonloppuisin. Tänään halusimme kuitenkin jotain muuta kun peruskeitetyn tai -paistetun munan. Uppomunia olemme tehneet ennenkin, mutta perinteisellä tavalla. Ne ovat hyviä, mutta hieman vaivalloisia. Monissa ruokablogeissa on ollut uppomunaohje kelmulla ja päätimme kokeilla sitä.

Se olikin hyvin helppo tapa tehdä uppomuna ja aamupala oli varsin onnistunut.

Vuorasimme pienet jälkkäriastiat kelmulla ja sivelimme sen rypsiöljyllä. Sitten vaan muna kuppiin ja maustetaan suolalla. Nyytit suljetaan ja kiedotaan narulla kiinni. Nyytti ei saisi koskettaa kattilan reunaa tai pohjaa keittämisvaiheessa, mutta jottei tarvitse roikottaa munia itse kattilan yllä, Janne hommasi näppärän kepin jonka laitoimme kattilan päälle. Keitimme munia noin 5-6 minuuttia ja niistä tulikin sopivan valuvia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti