keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Hillotut vihreät tomaaatit



Tomaattisatomme oli tänä vuonna runsas. Jäi paljon tomaatteja jotka eivät ehtineet kypysä ollenkaan, joten osasta teimme chutneyta, hilloa, jne. Pienistä vihreistä tomaateista teimme hillottuja tomaatteja. Näistä tuli maukkaita! Neilikka ja kaneli antoivat vielä aika pikantin säväyksen.

1 kg pieniä vihreitä tomaatteja
1 l vettä
1 rkl merisuolaa

Mausteliemi
4 dl vettä
2,5 dl väkiviinaetikkaa
4 dl sokeria
5 neilikkaa
1 kanelitanko
1 rkl sinapinsiemeniä

Pistele tomaatteja haarukalla joka puolelta. Kiehauta vesi ja lisää suola. Keitä tomaatteja noin 10 minuuttia ja nosta tomaatit sitten vedestä.

Mittaa kattilaan mausteliemen vesi, etikka ja sokeri. Lisää mausteet. Kiehauta ja sekoita lientä kunnes sokeri on sulanut. Lisää tomaatit liemeen ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes tomaatit muuttuvat vaalenvihreiksi. Varo että tomaatit eivät pehmene liikaa ja hajoa.

Lado tomaatit hyvin pestyihin ja kuumennettuihin tölkkeihin ja kaada liemi päällä. Tomaatit ovat valmiit noin viikon kuluttua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti