Pizza-perjantai II!
Pizza-seikkailut jatkuvat. Olin nin innoissani edellisestä saavutuksesta ja ihanasta rapeasta pohjasta. Nyt kun Jannekin oli kotona, ryhdyimme yhdessä toimeen. Päädyimme klassiseen parmankinkku ja mozzarella pizzaan.
Pizzataikina
1/4 pala
tuorehiivaa
n. 2 dl lämmintä
vettä
n. 3-4 dl
pizzajauhoja
suolaa,
oliiviöljyä
Liuota hiiva veteen.
Lisää ripaus suolaa ja oliiviöljyä. Lisää sitten jauhot. Jauhoa meni noin 3-4 dl. Vaivaa taikinaa muutama minuutti,
pyöräytä palloksi ja jätä lämpimään liinan alle ainakin puoleksi tunniksi
kohoamaan.
Täyte
Tomaattimurskaa
2 valkosipulin kynttä
100 g Parmankinkkua
1 pussi mozzarellaa
Basilikaa
Rucolaa
Kuten viimeksikin, uuni laitettiin täysille päälle ja uunipelti sisään kuumenemaan.
Taikinasta kaulitaan ohut pohja leivinpaperin päällä, jolla se on sitten helppo siirtää kuuman uunipellin päälle.
Kun pohja oli hetken levähtänyt, lisäsimme päälle parmankinkkua, mozzarellaa ja rucolaa.
Valmis! Nopeaa, hyvää ja erittäin herkullista!
Onko uunipelti siis rapean pohjasi salaisuus? Meillä vasta haaveillaan täydellisestä pohjasta.
VastaaPoistaHyvä kysymys! Omatkaan eivät ole olleet niin täydellisiä... analyysi lienee että salaisuus piilee ohueksi kaulitussa pohjassa, kuumassa uunipellissä, sekä pienessä määrässä täytettä.
VastaaPoista