lauantai 6. lokakuuta 2012

Pizza Bianca - eli valkoinen pizzaPizza-perjantai!

Pääkokki on viikonlopun hirvimetsällä, joten pitää pärjätä yksin keittiössä. Siis jotain helppoa ja nopeaa. Viime aikoina olen jotenkin kyllästynyt ruokaohjelmiin ja niitä on tullut seurattua tosi vähän. Tässä muutama päivä sitten seurasin kuitenkin sivusilmällä Austraalian MasterChefiä ja inspiroiduin näkemästäni. Siinä nämä ohjaajatyypit tekivät kilpailijoille pari perinteistä pizzaa ja ne näyttivät ihanilta!

Tuumasta toimeen. Ensin päätin kokeilla pizza biancaa. Yritin muistella mitä ohjelmassa tehtiin ja päädyin alla olevaan reseptiin.

Pizzataikina
1/4 pala tuorehiivaa
n. 2 dl lämmintä vettä
n. 3-4 dl pizzajauhoja
suolaa, oliiviöljyä

Liuota hiiva veteen. Lisää ripaus suolaa ja oliiviöljyä. Lisää sitten jauhot. En nyt muista paljonko sitä jauhoa meni ja jauhot nyt on muutenkin niin erilaisia. Ellei ole pizzajauhoa, neuvoisin käyttämään durumia. Vaivaa taikinaa muutama minuutti, pyöräytä palloksi ja jätä lämpimään liinan alle ainakin puoleksi tunniksi kohoamaan.

Täyte
2-3 valkosipulin kynttä
1 rosamunda peruna oikein ohuiksi siivuiksi leikattuna
1 purkki mozzarellaa
5-7 anjovisfilettä
1 iso oksa tuoretta rosmariinia
rukolaa
oliiviöljyä

Pizzataikinan kohotessa, preppaa täytteet. Murskaa valkosipulin kynnet ja sekoita se oliiviöljyyn. Laita reilusti öljyä, tällä sivellään pizzapohja. Leikkaa perunat ja ota muut ainekset jääkaapista ulos, etteivät ole syöntihetkellä jääkylmiä.

Meillä ei ole pizzakiveä, joten kun laitoin uunin päälle täysillä, n. 210 astetta, laitoin uunipellin sinne valmiiksi kuumentumaan.

Kauli pizzataikina leivinpaperin päällä ohkueksi. Levitä valkosipuliöljyseos taikinan pintaan. Ripottele päälle pieneksi leikattu rosmariini. Mikäli et ole anjoviksen ystävä, tässä välissä voi ripauttaa pinnalle myös vähän suolaa. Laita sitten pizzan päälle ohuet perunaviipaleet. Sudi öljyä myös perunaviipaleiden päälle, etteivät ne kuivu heti kasaan. Ota kuuma uunipelti uunista ja sujauta pizza leivinpaperin avulla pellille. Paista uunissa noin 10-15 minuuttia.


Ota valmis pizza uunista ja anna levähtää hetki. Asettele sitten pizzalle mozzarella, anjovikset ja rukolaa. Valmis!

Olen erittäin tyytyväinen tähän kokeeseen. Tämä oli nopea, helppo ja erittäin herkullinen. Pohjasta tuli ihanan rapea. Nämä pizzakokeet tulevat jatkumaan. J
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti