torstai 1. elokuuta 2013

Fenkolirisotto, katkarapuja ja kampasimpukoita

 

Vaihdoimme uudet perunat hetkellisesti risottoon ja grillasimme ulkona (uudessa grillissä!) lisukkeeksi kala-auton antimia, eli scampeja ja kampasimpukoita. Risotto on ihanaa kun se on oikein valuvaa ja kermaista. Jääkaapissa oli puolikas mascarpone-purkki, joten käytin sitä voin sijaan risotossa ja se toimi oikein hyvin. Fenkoli sopi myös tähän risottoon erittäin hyvin, sitä olisi voinut laittaa enemmänkin.

Fenkolirisotto, katkarapuja ja kampasimpukoita 
200 g risottoriisiä
1/2 fenkoli
1 salottisipuli
1 valkosipulin kynsi
2 dl valkoviiniä
50 g parmesaania raastettuna
1 litra kasvislinetä
100-150 g mascarponea
3 jättikatkarapua per syöjä
3 kampasimpukkaa per syöjä
suolaa, pippuria
rucolaa
oliiviöljyä

Ota katkaravut ja kampasimpukat sulamaan.

Tee kasvisliemi.

Kuumenna kattilassa oliiviöljy, lisää joukkoon silputtu fenkoli ja sipuli, sekä hienonnettu valkosipulinkynsi. Paista niitä kunnes ne ovat pehmenneet, mutta ei ruskistuneet. Lisää riisi kattilaan ja anna paistua noin minuutin verran. Lisää sitten valkoviini. Kun neste on haihtunut, lisää kauhallinen kasvislientä, sekä suolaa. Sekoita risottoa koko ajan puukauhalla. Lisää aina uusi kauhallinen lientä kun vanha on haihtunut. Litra lientä on aika reilu annos, joten sitä varmasti jää yli.

Risotto on kypsää kun siinä on vielä purematuntumaa. Jätä risotto aika löysäksi, sillä se imee vielä paljon nestettä ja kiinteytyy senkin jälkeen kun otat sen liedeltä. Ja senkin jälkeen se saisi olla aika juoksevaa.

Ota risotto liedeltä ja lisää parmesaani ja mascarpone. Pane kansi päälle ja anna muhia vielä muutama minuutti.

Kuivaa katkaravut ja kampasimpukat. Mausta ne sitten oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla. Paista ne grillissä tai parilalla noin 2-3 minuuttia per puoli.

Tarjoile risotto rucolan, grillattujen rapujen ja kampasimpukoiden kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti