maanantai 26. elokuuta 2013

Sieniä, sieniä, sieniä!


Olimme viikonloppuna kaverin mökillä Liesjärvellä rapuiltaa viettämässä. Ennen rapuja ehdimme tehdä nopean kierroksen metsässä - ja ah! sitä iloa kun löytää herkkutatteja! Nyt oli mitä loistavin ajankohta kun on ollut aika sateista ja sitten lämmin jakso perään. Löysimme ihania herkkutatteja kymmenkunta. Myös ensimmäiset suppilovahverot löydettiin.

Suppikset menivät suoraan eiliseen jauhelihasoosiin, mutta tatit pakastimme. Yleensä kuivaamme tatit tai vaihtoehtoisesti paistamme ne omassa neesteessään ja pakastamme sitten, mutta olen lukenut että tatteja voi pakastaa ihan tuoreenakin, joten kokeilimme tällä kertaa. Odotan mielenkiinnolla miten käy kun otan pussukat pakastimesta käyttöön.Kauden ensimmäiset suppilovahverot!

Tattipussit valmiina pakastimeen.

4 kommenttia:

 1. Onpa kauniita tatteja. Oikeita aarteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Ja ne on niiiin herkullisia! Nimensä väärtejä siis.

   Poista
 2. Hieno saalis! Enpä ole tuoreena pakastamisesta kuullutkaan. Raportoi sitten talvella, miten säilyivät. Nykytilanteessa meillä tosin kuivaaminen on ainoa mahdollinen säilöntätapa koska pakastin on niin pieni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, jännittää vähän. Ajattelin viikolla tehdä jotain tattisapuskaa, jotta tulee tuo tuorepakastaminen testattua. Ei sitten pakasta turhaa lisää, jos ei toimikaan... ja muutenkin, pakastaminen vie usein turhaa tilaa ja kuivaaminen tuo aromit hienosti esiin.

   Poista