sunnuntai 4. elokuuta 2013

Har gow dim sum

 

Yksi uusin harrastuksistani on se, että jos en löydä esim.hakusanalla "meze" tai "dim sum" hyviä reseptejä, menen jonkun tietämäni ravintolan sivuille ja katson heidän ruokalistaansa. Sitten taas google auki ja hakusanaksi vaikka "kibbeh" tai "har gow". Näin kävi myös eilen kun halusin tehdä dim sumia uudestaan, ensimmäinen kerta kun onnistui niin huikean hyvin. Katso ensimmäinen resepti täältä.

Har gow on yksi lemppari dim sumeistani, mutta oli kyllä aika työläs ottaen huomioon että nyyttejä tuli vain noin 30 kpl. Muutoin resepti onnistui aika hyvin, vaikka pistelin massaan omiani, kuten korianteria ja chiliä, jotka eivät kuulu tietääkseni tähän tai muihinkaan dim sumeihin. Har gow ei kuitenkaan ollut yhtä hyvä onnistuminen kuin ensimmäinen dim sum setsi, ja tämä johtui taikinasta. Käytin valmiita jiaozi taikinoita, joista ei tullut sellaista läpikuultavaa lopputulosta josta har gow tunnetaan. Tämä siltikin, vaikka kaulin taikinoita ohuemmaksi ja isommiksi. Pitäisi varmaan tehdä taikina itse.... mutta kun olen niin onneton kaikessa leipomisessa ja pelkään että tämä taikinan tekeminen kuuluu siihen kategoriaan. Tai ehkä kuitenkin löydän jostain parempaa valmistaikinaa? Viime kerralla taisin käyttää wonton kuoria ja ne olivat mielestäni parempia.


Tässä kuitenkin Vantaalaisittain tuunattu har gow.


Har gow - noin 30 kpl
1 pkt jiaozi taikinaa
200 g katkarapua
3 rkl bambuversoja pilkottuna
1 kananmunan valkuainen
2 rkl inkivääriä raastettuna
1 rkl miriniä tai muuta riisiviiniä
1 rkl soijakastiketta
1/2 seesamiöljyä
1 tl maissijauhoja
1 punainen mieto chili
vähän silputtua tuoretta korianteria

Valmista massa. Silppua katkarapu pienehköiksi palasiksi ja laita kulhoon. Silppua myös bambuversot pieneksi ja lisää kulhoon. Lisää sitten valkuainen, raastettu inkivääri ja maissijauho. Mausta soijalla, seesamiöljyllä ja mirinillä. Sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi silputtu chili ja korianteri - nämä voi jättää hyvin poiskin, sillä ne eivät varsinaisesti kuulu har gowhin.

Käytin muuten omaa kasvattamaani peppino chiliä. Jännä juttu, chilit ovat todella mietoja, myös siemenet, mutta malto (se valkoinen osa) oli ihan tajuttoman vahvaa - ja minä olen tottunut chiliin pienestä pitäen kun asuin Afrikassa. Huh! Dim sumiin ei tullut yhtään maltoa. :)


Jätä massa jääkaappiin ainakin tunniksi. Sillä aikaa voi tehdä vaikka dippikastikkeen. Tässä kohtaa kannattaa myös ottaa taikinakuoret pakastimesta jos on laiska kuten minä ja käyttää valmistaikinaa.

Dippi
1/2 dl soijaa
1 punainen chili
1/2 rkl raastettua inkivääriä
1 tl seesamiöljyä

Sekoita dippiainekset keskenään ja jätä kulhoon jääkaappiin.

Sitten alkaakin se vaivalloinen vaihe. Itse nyyttien tekeminen ei ollut mielestäni kovin vaikeaa, tosin lopputulos ei näytä samalta kuin ravintolaversiot, mutta kovin aikaa vievää se oli.

Kauli jiaozi taikinat vielä ohuemmaksi ja isommaksi. Rypytä puolet pyöreästä taikainkuoresta kuten kuvassa alla. Lisää sitten pieni nokare täytettä ja sulje nyytti. Sipaise sormella vettä taikinan sulkukohtaan jotta ne pysyvät paremmin kiinni.

Laita höyryttimeen pyöreä leivinpaperin pala ja öljyä sitä vähän jotta dim sumit eivät juutu siihen kiinni. Höyrytä noin 7 minuuttia.

Tarjoile dipin kanssa.

Har gown rypytys.

Täytettä ei saa olla liikaa.
 


Peppino chilit.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti