sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Farangin rapea karamellipossu ja wokattu paksoi


Saara-sisko pyysi että opetan häntä tekemään Farangin possua, joten teimme tätä herkkua yhdessä perjantaina. Haudutin possun kasslerin valmiiksi jo torstaina, joten perjantaiksi jäi vain tuo karamellin teko ja uppopaistaminen.

On se kyllä hyvää! Minun iPhone kuvat eivät oikein tee oikeutettua tälle ruoalle, mutta uskokaa, hyvää se on.

Lihan lisukkeeksi wokkasin paksoita. Tässä taannoin Ankerias Vipunen raotti meille ruokakirjojensa kirjoa ja bongasin sieltä Fuchsia Dunlopin Every Grain of Rice -kirjan. Tämä oli minulle tuntematon ja minulle tyypilliseen tapaan, sorruin heti ja tilasin Amazonista. Paksoi resepti on tästä kirjasta otettu.

Farangin possun reseptin olen taltioinut jo kerran ja se löytyy täältä. Poikkesimme tälläkin kertaa reseptistä jonkin verran, mutta se ei rokottanut makua. Alkuperäiseen reseptiin menee todella paljon palmusokeria, 400 g puoleen kiloon lihaa. Me käytimme sokerimäärästä vain noin puolet vaikka lihanpalamme olikin isompi. Skippasimme myös osterikastikkeen, sillä sitä ei meillä ollut. Muutoin pidättäydyimme aika pitkälti originaalissa reseptissä.

Lisukkeeksi tarjoilin paksoita ja riisiä.

Wokattu paksoi
n. 4 kpl paksoita
1/4 tl sokeria
1/4 tl perunajauhoa
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
2-3 cm inkivääriä hienonnettuna
loraus seesamiöljyä
öljyä


Pese paksoi ja leikkaa poikittain neljään osaan. Keitä paksoi miedosti suolalla maustetussa vedessä. Keitä vain hetki, kunnes lehdet alkavat nuupahtaa.

Lorauta öljyä wokkiin ja kummenna. Lisää valkosipuli ja inkivääri ja paahda kunnes tunnet niiden tuoksun. Lisää paksoi ja kierittele wokissa. Lisää lopuksi sokerin ja perunajauhon seos ja paista vielä hetki.





5 kommenttia:

  1. Oli varmaan tosi hyvää! Rupesin miettimään tuota sokerin määrää, että oliko lopputulos kovinkin makea? Itseäni ei makeus haittaisi, mutta jos tarjoaisin sellaiselle, joka ei halua lihaansa kovin makeana...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan siinä makeutta, mutta se on osa koko ideaa ja maistuu hyvältä noiden muiden mausteiden kanssa. Toki karamellin voi asettaa vaikka pöytään ja jokainen laittaa sitten possun päälle oman maun mukaan...?

      Poista
  2. Ai sullakin on nyt toi kirja! Se on tosiaan mun ihan suosikkiopus.

    Upean näköisiä nuo paksoit ja possu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, se ollut mulla jo pitään! Tulee käytettyä liian vähän.

      Ostin myös sen Fuchsia Dunlopin Every Grain of Rice, mutta en ole vielä ehtinyt kokeilla montaa reseptiä. Vaikuttaa pätevältä. Kiitos vinkistä!

      Poista
  3. Mies sai tänä jouluna pukilta Tomi Björckin kirjan ja kokeilimme sen ohjeella tehdä karamellisoitua possua nyt loppiaisena, kun meillä oli koko päivä aikaa vartoa keittiössä. ;> Valmistimme ruoan siis yhden päivän aikana ja siitä tuli aivan uskomatonta, vaikka liha seisoikin jääkaapissa vetäytymässä vain parin tunnin ajan. Olimme molemmat ihan sanattomia karamellikastikkeen edessä. Emme olisi voineet uskoa, että siitä tulisi ihan kotioloissakin NIIN hyvää!

    VastaaPoista