torstai 12. syyskuuta 2013

Tattipasta



Tässä jonkun aikaa sitten pakastin tatteja tuoreena. Siis siivottiin tatit, leikattiin viipaleiksi ja pakastettiin sellaisenaan. Olin jostain sienikirjasta lukenut että näinkin voi tehdä. Yleensä meillä joko kuivataan tatit tai keitetään omasa liemessä ja pakastetaan sitten. Tällä kertaa laiskuus iski ja päätimme kokeilla tätä "uutta" tapaa.

Nyt jännitti, sillä tein näistä tuorepakastetuista tateista ruokaa ensimmäsitä kertaa. Onnistui hyvin. Huh. :) Luulen siltä että tulevaisuudessa jatkan noita vanhoja säilöntätapoja, sillä ne ovat säilytystilan kannalta hieman helpompia.

Tattipasta
n. 1 tatti suikaloituna
1 pkt pekonia
1 sipuli
1 pkt kermaa
1 valkosipulin kynsi
ruohosipulia
pastaa
öljyä paistamiseen
pippuria
(parmesania)

Paista sienet ruskeiksi paistinpannulla. Meillä oli tuorepakastettuja tatteja, jotka ohjeen mukaan laitetaan pannulle jäisenä klönttinä. Ei siis sulatateta ensin. Tulee vissiin muuten limaisiksi. Tai jotain.

Laita sitten tatit sivuun ja paista pannulla silputtu sipuli, pilkottu pekoni, sekä murskattu valkosipuli. Lisää tatit takaisin pannulle ja sekoita. Kaada päälle purkki kermaa ja anna saostua. Mausta pippurilla. Muuta ei sitten oikein tarvitsekaan. Sekoita kypsää leveänauhaista pastaa kastikkeeseen ja asettele lautaselle. Koristele ruohosipulilla.Myös muutama siivu parmesania pastan päällä toimii, mutta ei ole mitenkään välttämätöntä.

2 kommenttia:

  1. Oli varmaan tosi herkkua! Mulle tatit ovat ihan tuntematon sieni, kun en oikein tunnista niitä. Sienien kuivaamistakin olen kokeillut vain yhden kerran, kun kuivasin kantarelleja mukaan Intiaan, mutta ne olivat aikamoinen pettymys. En tiedä, tuliko kuivattua vähän liikaa, vai mikä oli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta on tullut ihan sienifriikki viime vuosina. Kanttarellit ovat sieniä jotka syön lähes poikkeuksetta tuoreina, minusta ne kärsivät liikaa kuivattuna tai muutoin säilöttynä.

      Poista