sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Persiljalla kuorrutetut sinisimpukat

 

Teimme eilen pitkästä aikaa paellaa. Käytimme Saara-siskon aikaisemmin Barcelonasta tuomaa Paellero-maustetta. Nam. Sinisimpukoita tuli kuitenkin ostettua enemmän kuin mitä paellaan tarvittiin, joten tein osasta meille välipalat. Resepti löytyi Pepita Ariksen Espanjalainen keittiö kirjasta. 

Persiljalla mkuorrutetut sinisimpukat

1/2 kg sinisimpukoita
2 dl kuivaa valkoviiniä
1 rkl sulatettua voita
1 rkl oliiviöljyä
3 rkl parmesaaniraastetta
2 rkl persiljasilppua
2 valksoipulin kynttä hiennonnettuna
mustapippuria
vaaleaa leipää tarjoiluun

Pese simpukat huolellisessti ja poista parta terävällä veitsellä. Jos jotkut simpukat ovat avonaisia, kopauta niitä vaikka lusikalla. Jos ne eivät sulkeudu, heitä ne pois. Heitä pois myös simpukat joiden kuori on rikki.

Laita simpukat isoon kattilaan ja lisää viini. Sulje kansi ja höyrytä noin 5 minuuttia, kunnes kuoret ovat avautuneet.

Valuta sinisimpukat ja poista ne jotka eivät ole auennneet. Napsauta simpukoista ylempi kuori pois ja jätä simpukka kiinni alaosaan. Aseta kuoret ja simpukat uuninkestävään astiaan.

Yhdistä pienessä kulhossa sulatettu voi, oliiviöljy, raastettu parmesaani, persilja, valkosipuli ja mustapippuri. Sekoita hyvin. Itse unohdin ostaa tuoretta persiljaa, joten käytin pakastettua. Toimi ihan hyvin.

Lusikoi mausteseos simpukoille ja grillaa grillivastuksen alla pari minuuttia. Tarjoile tuoreen vaalean leivän kanssa.

Ja kyllä oli hyvää! Valkosipulia oli aika runsaasti, mutta hyvä niin. Tämä oli loppupeleissä hyvin nopea ja helppo välipala.


Loput sinisimpukat menivät paellaan. Simpukoiden lisäksi sinne tuli chorizo-makkaraa, scampeja, kanankoipia ja härkäpapuja. Ja sitä paellero-maustetta. Sekin oli hyvää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti