sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Hollanti!

 

Kävimme nopealla reissulla Hollannissa; lähtö perjantai-iltapäivänä, paluu sunnuntai-iltapäivänä. Nuorempana kävin Amsterdamissa useammankin kerran, mutta siitä on jo aikaa... Nyt sisareni Saara muutti Hollantiin puolisen vuotta sitten, Zeistin kaupunkiin, parin vuoden komennukselle. Päätin että on aika lähteä vierailulle.

Zeist oli ihana pieni kaupunki. Keskustan kadut olivat täynnä ihania kuppiloita ja kauppoja. Se oli perin Hollantilainen, paitsi ettei siellä ole kanaaleja. Zeistin asukasluku on kai noin 60.000. Tämän lisäksi kävimme naapurikaupungissa Utrechtissä muutamalla oluella kanaalin rannalla, sekä pienellä lounasmatkalla Amsterdamissa. Sukkuloitiin siis aika paljon bussilla ja junalla paikasta toiseen. Hollannissa ihmiset muuten tervehtivät bussikuskeja, sekä kiittävät heitä bussista lähtiessään. Se oli mielestäni mukava tapa.

Kukkia myydään ihan kaikkialla.
Myös juustoa oli tarjolla paljon.
Zeistin markkinan kalakauppa.
Kaunista kanaalimaisemaa Amsterdamissa.
Vohvelikauppa.
Sydämen pysäyttävä ranskisannos. :-)
Oikean puoleinen rakennus alkaa pikkuhiljaa kaatua kadulle...
Sisareni Saaran kanssa Amsterdamissa.

2 kommenttia:

  1. Kiva kuvasaldo.Asuin jonkun aikaa Amsterdamissa ihan 2000 -luvun alkupuolella,sillä eksäni asui siellä silloin . Sen jälkeenkin kävimme usein Hollannissa vierailulla ,mutta nyt en ole ollut siellä pariin vuoteen.Tuli vähän ikävä näitä kuvia katsellessa;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hollanti on mukavan matkan päässä näin suomalaisittain, sinne on helppo lennähtää viikonlopuksi. Minäkin pyörin siellä aika paljon juuri vuosituhannen vaihteessa.

      Poista