lauantai 4. huhtikuuta 2015

Lampaan paahtopaisti ja kermainen polenta


Kun olin pieni, äitini kasvatti lampaita. Lammasta myös syötiin paljon. Äitini bravuuri oli ranskalainen lampaanviulu, ja sitä söi jopa setänikin, joka muuten ei suostunut lammasta syömään. Lammas kuulemma maistui villasukalle. Janne ja minäkin syömme lammasta usein, etenkin lampaan tai karitsan jauhelihaa, mutta näin pääsiäisenä joka kauppa on ilahduttavan täynnä lammasta ja karitsaa eri muodoissa. Eilen teimme pitkästä aikaa lampaan paahtopaistia. Janne grillasi paistit ulkogrillissä ja minä tein lisukkeeksi kermaista polentaa ja paahdettuja tomaatteja. Pääsiäinen saisi olla useamminkin!   

Lampaan paahtopaisti
2 lampaan paahtopaistia
rosmariinia
sipulia
valkosipulia
oliiviöljyä

Tee marinadi öliiviöljystä, rosmariinista, sipulista ja valkosipulista. Marinoi paahtopaisteja muutaman tunnin tai jopa yön yli. Grillaa paistit puugrillissä meedium kypsiksi, noin vartin verran.


Kermainen polenta
2 dl polentaa
3 dl kasvislientä
iso nokare voita
kermaa
pieni kourallinen parmesaania

Keitä polenta ohjeen mukaan kasvis- tai lihaliemessä. Kun polenta on kypsää, lisää siihen iso nokare voita, puoli desiä kermaa ja pieni kourallinen raastettua parmesaania. Sekoita tasaiseksi. Polentan saa jäädä aika valuvaksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti