lauantai 25. huhtikuuta 2015
Munajuusto
Pidän kotijuuston tekemisestä aika ajoin ja äitini on ystävällisesti tehnyt minulle pari juustomuottia. Tämä helppo resepti on Riitta Pojanluoman Suomalainen Juusto kirjasta.
Munajuusto
3 l maitoa
3 tlk kermaviiliä
3 munaa
suolaa
yrttejä
Kuumenna maito kiehuvaksi. Vatkaa keskenään kermaviili ja munat. Lisää kermaviili-munaseos kevyesti sekoittaen kuumaan maitoonn. Anna kiehahtaa. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä, kunnes juustomassa erottuu.
Nosta massa reikäkauhalla sideharsolla vuorattuun juustomuottiin. Kun nostat massaa muottiin, rippottele väliin suolaa ja tuoreita yrttejä.
Anna juston muotoutua kevyen painon alla viileässä vuorokauden ajan.
Sain tästä määrästä kaksi pientä juustoa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Hieno muotti sekä juusto! Oletko huomannut eroja eri maitojen välillä? Tein aikoinaan juustoa lähitilan suoran raakamaitoa, mutta en ole kokeillut kaupan maidoilla.
VastaaPoistaEn ole kokeillut mitään muuta kuin kaupan punaista maitoa, joten valitettavasti en osaa sanoa. Mutta punainen ainakin toimii hyvin. :)
PoistaNami. Tuli lapsuus ja mummu mieleen.
VastaaPoistaKiva. Minun mummot eivät juustoa tehneet, karjalanpiirakoita kylläkin.
PoistaVoi ei, vieläkin on kotijuuston tekeminen kokeilematta. Varsinkin intialaisiin ruokiin olisi kiva käyttää itse tehtyä juustoa.
VastaaPoistaKokeile ihmeessä! Minä haluaisin oppia tekemään paneer-juustoa juuri intialaiseen ruokaan. Tekotapa lienee hyvin samantyyppinen kuin tässäkin.
Poista