tiistai 15. marraskuuta 2011

Kanawokki


Tämä on niitä reseptejä, jolloin mitään ei olla suunniteltu ja lopputulos on loihdittu sen mukaan mitä jääkaapissa sattuu olemaan. Tällä kertaa jääkapissa oli kesäkurpitsaa, paprikaa ja kananreisiä. Wokit on oiva tapa tyhjentää jääkaappia, joten tuumasta toimeen.

1 pkt kanan reisipaljoa tai muuta kanaa
1 pieni kesäkurpitsa
1 paprika
1 sipuli
1 chili
1 kaffir limen lehti
1 rkl maizenaa
valkosipulia
seesamiöljyä, soijaa
korianteria
mausteseosta

Jos käytät reisi- tai koipipaljoa, leikkaa liha luista irti. Marinoi kanaa pari tuntia valitsemallasi mausteseoksella. Me käytimme tällä kertaa mysteeripussia jonka ystävä toi Turkista. Ei hajuakaan mitä siinä on, mutta hälyyttävästi se hupenee pussista. L

Leikkaa vihannekset suupaloiksi. Wokkaa vihannekset, valkospipuli ja chili kuumalla pannulla. Siirrä sivuun kun ovat al dente. Wokkaa tämän jälkeen kanabiitit. Lisää vihannesseos takaisin wokkiin. Mausta seesamiöljyllä ja soijalla. Sekoita maizena puolikkaaseen vesilasiin ja lisää wokkiin lime-lehden kanssa. Anna hautua hetki kunnes seostunut sopivasti.

Tarjoile riisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti