Sukulaiset tulivat kylään ja tuliasiksi saatiin viiriäisiä! Alkuperäinen ajatus oli kai tehdä sorsaa, mutta Hakaniemen hallista oli nyt tullut mukaan näitä pikkulintuja ja sehän sopi meille. Syöjiä oli 4, mutta lintuja 8... Yhdessä paketissa olikin siis 2 kpl lintuja! Ei se mitään - ne on niin tavattoman pieniä! Ja kaikki tuli syötyä.
Viiriäiset:
8 kpl viiriäisiä
2 dl viinirypäleitä
1,5 dl valkoviiniä
1,5 kanalientä
pari tuoretta lammasmakkaraa
kermaa
voita, oliiviöljyä
suolaa, pippuria
timjamia
meiramia
suurustetta
omenahilloa
Uunivihannekset:
2 kpl punajuurta
2 kpl porkkanaa
4 kpl perunaa
2 kpl sipulia
Sulata pakastetut viiriäiset. Huuhdo ja kuivaa linnut. Mausta suolalla ja pippurilla. Linnun voi täyttää mielensä mukaan esim. viinirypäleillä, omenilla, katajanmarjoilla, jne. Me täytimme linnut tuoreella lammasmakkaramassalla ja viinirypäleiden puolikkailla, kuten hallissa oli neuvottu.
Kuori vihannekset ja pilko sopiviksi paloiksi. Lorauta päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla, chilillä ja paprikalla. Aseta uunipellille ja laita sivuun odottamaan.
Kuumenna voi-öljyseos pannulla ja paista linnut kullanruskeiksi. Siirrä linnut uunipataan. Kaada uuniastiaan kanaliemen ja valkoviinin seosta siten että nestettä tulee noin puoliväliin lintuja. Ripottele mukaan puolikkaita viinirypäleitä ja tuoretta timjamia. Siirrä lintupata 180 asteiseen uuniin. Vihannespellin voi laittaa uuniin lintupadan alapuolelle.
Paista uunissa noin 30 minuuttia.
Ota lintupata uunista ja siirrä linnut syrjään. Siivilöi liemi kattilaan, kuivaa uuniastia ja siirrä linnut siihen takaisin ja laita uudestaan uuniin sillä välin kuin valmistat kastikkeen.
Meistä ei kukaan ollut syönyt viiriäisiä ennen. Kaikki ruoka kuitenkin syötiin, joten lopputuloksen voi todeta olleen tyydyttävä. Tuo lammasmakkaratäyte jäi meille hieman mysteeriksi, tai jotenkin turhanoloiseksi, joten ensikerralla tulee varmaan muutettua tätä osaa reseptistä. Mutta hyvää oli ja kiva uusi tuttavuus!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti