sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Youvetsi (lammasta tomaatin ja jyväpastan kera)


Tämä resepti on yhdestä suosikkikokkikirjastamme; Tessa Kiroksen Hillasoilta oliivilehtoihin. Kerrankin kaupasta löytyi tätä kreikkalasita jyväpastaa, joten pakkohan tätä youvetsia oli kokeilla.

4-6 annosta

3 rkl oliiviöljyä
800 g lampaanlihaa (lapaa tai paistia)
2 punasipulia
2 valkosipulinkynttä
600 g tomaattimurskaa
1 pala kassiaknanelia tai kanelitankoa
30 g voita
400 g jyväpastaa
raastettua parmesaania, pecorinoa tai kefalotiria

Pane uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Kuumenna oliiviöljy paksupohjaisessa padassa ja paista liha-palat pienissä erissä, kunnes kaikki ovat kauttaaltaan ruskistuneet. Siirrä palat lautaselle ja kumoa pataan sipulit. Kuullota sipulisilppu kullankeltaiseksi ja pehmeäksi. Sekoita joukkoon valkosipuli, kuullota puolisen minuuttia ja nostele sitten lihapalat takaisin pataan. Kaada joukkoon tomaattimurksa, mausta suolalla ja pippurilla ja lisää lopuksi kaneli ja voi. Anna poreilla noin 5 minuuttia ja lisää sitten 1 litra kuumaa vettä. Pane kansi päälle ja hauduta uunissa tunnin verran, eli kunnes liha on pehmeää.

Huuhdo pasta siivilässä, valuta ja kaada pataan. Sekoita hyvin, peitä kannella ja pane 15 minuuutiksi takaisin uuniin. Ruoka on valmis, kun pasta on kypsää ja imenyt valtaosan nesteestä. Kypsymisaika riippuu pastalaadusta. Uunissa kypsyminen vie kauemmin kuin liedellä keittäminen, joten pasta joka tarvitsee liedellä 7 minuuttia, vaatii uunissa 15 minuuttia. Jos padassa näyttää olevan liian vähän nestettä, lisää kuumaan vettä. Tarjoa ruoka kuumana ja ripottele päälle juustoraastetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti