sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Tokio - Osa IITokiossa käytimme myös aika paljon aika ruokakaupoissa ja ihmeteltiin niiden tarjontaa. Ei mitään hajua mitä puoletkaan ruokatavaroista oli. Valmisruokaosiot supermarketeissa oli ihania ja niissä pääsi maistelemaan erilaisia juttuja. Jos sinne eksyi illalla, kauppiaat myivät loput ruoat alennettuun hintaan, niitä ei säästetty seuraavalle päivälle.

Alla olevat kuvat on lähikaupastamme. Nuudeleita oli paljon. Ja teetä. Japanilaiset juovat todella paljon eri tee- ja kahvijuomia ja kadun varret on täynnä juoma-automaatteja. Juomia oli sekä kuumia, että kylmiä - hankalaa oli vain tietää mitä milloinkin ostaa, kun tuo kielitaitomme oli aika rajattua...


Kävimme tietty myös Tsukijin kalamarkkinoilla, vaikka emme menneetkään sinne tonnikalan huutokauppaan, sinne kun olisi pitänyt vääntäytyä jo klo 5 aamulla, eikä se tuntunut houkuttelevalta idealta edes sopivassa jet-lag tilassa. Käytiin kuitenkin kiertelemässä ja ihmettelemässä, sekä syömässä sushi aamiaisen. Olihan se hieno paikka. Alla muutama kännykkäkuva paikasta.5 kommenttia:

 1. Kiertely ulkomaiden ruokakaupoissa on kyllä ihan parasta! Tuolla voisi kyllä mennä vähän sormi suuhun, kun ei minullakaan tuota japanin kielen taitoa hirveästi löydy. ;-) Saan matkoilla menemään ruokakaupoissa hirveästi aikaa, eikä mies oikein ymmärrä, miksi lomilla pitää kierrellä ruokakauppoja. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä! Kieliongelmilta ei tosiaan vältytty ja muutama vikaostoskin tuli tehtyä. :)

   Poista
 2. En minäkään sinne huutokauppaan jaksanut omalla reissullani herätä. Hyvin ehti kiertelee myöhemminkin.

  Japanilaiset ruokakaupat on kyllä aika mystisiä paikkoja :-)

  VastaaPoista
 3. Hei Ulla! Minun piti näin mattimyöhäisenä tulla kiittämään saamastani haasteesta, yritän kyllä vastata siihen tässä jossakin vaiheessa. :) Kiitos!

  Ja kyllä minua nyt hellitään, joka paikassa tunnun törmääväni Tokio-postauksiin, itse olemme lähdössä sunnuntaina sinne suunnalle! Täytyy lukaista nämä sinunkin postaukset huolella läpi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka moi! No hätä, vastailet jos kerkiät. :)

   Oikein mukavaa reissua! Japani on hieno maa tutustua, eikä ruokaan voi pettyä!

   Poista